Dries Buytaert wordt op 1 januari lid van de raad van bestuur van Inventive Designers, een Antwerps bedrijf dat eigen software ontwikkelt voor communicatie met klanten via verschillende kanalen. Als de bedenker van de wereldwijd gebruikte content management-software Drupal en oprichter van Acquia is Buytaert goed geplaatst om Inventive Designers te begeleiden bij zijn internationale groei.

Buytaert wordt het zesde lid van de raad van bestuur. De andere leden zijn Guy en Joke Dehond, Klaas Bals, Marcella Cuijpers en Jan De Schepper. Guy Dehond richtte Inventive Designers twintig jaar geleden op. Twee jaar geleden gaf hij de leiding door aan zijn dochter Joke en schoonzoon Klaas Bals, die naast co-CEO ook chief technology officer (CTO) van Inventive Designers is. Jan De Schepper is voorzitter van de ICT-netwerkorganisatie ADM. Voordien was hij vice president van Telindus, dat overgenomen werd door Belgacom, nu Proximus.

Primeur

Joke Dehond, Klaas Bals en Dries Buytaert studeerden samen informatica aan de Universiteit Antwerpen. “Ik ken Inventive Designers en zijn huidige CEO’s al meer dan 15 jaar”, zegt Buytaert. “We kunnen altijd bij elkaar terecht voor advies. We praten al jaren over het reilen en zeilen van onze bedrijven en de uitdagingen als bedrijfsleider. Het opnemen van een mandaat als bestuurder bij Inventive Designers is een logisch vervolg. Ik vind het fijn dat ik op die manier het bedrijf intensiever kan helpen.” Het is de eerste keer dat Buytaert bestuurder wordt van een onderneming die hij niet zelf opgericht heeft of waarvan hij geen aandeelhouder is.

“We zijn een groeiende onderneming en vinden het verstandig om een beroep te doen op de ervaring, kennis en raad van iemand als Dries. Onze uitdagingen situeren zich vooral op het vlak van verdere internationalisering en Software-as-a-Service”, aldus Joke Dehond, die dit jaar in de top-drie stond van de ICT Woman of the Year-award van het vakblad Data News. “Als softwareontwikkelaar en ondernemer begrijpt hij ten volle onze uitdagingen. Zijn inzichten zijn voor ons bedrijf van onschatbare waarde.”

Groei

Inventive Designers wil opnieuw internationaal groeien. Vroeger realiseerde het bedrijf meer dan 90% van zijn omzet in het buitenland, de laatste jaren richtte het zich echter vooral op de thuismarkt. De onderneming investeerde de jongste twee jaar in twaalf extra mensen in de afdelingen ontwikkeling, diensten, verkoop en marketing. Het bedrijf telt nu 41 medewerkers. Het sloot het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 december 2013, af met een omzet van ruim 4,4 miljoen euro, tegenover bijna 4,1 miljoen in 2012.

Inventive Designers maakt software waarmee ondernemingen en overheden het aanmaken, versturen en opvolgen van hun communicatie via e-mail, mobiele applicaties, sms of papier kunnen automatiseren. Op basis van de voorkeur en het profiel van de klant of burger krijgt die gepersonaliseerde offertes, facturen of andere informatie via het kanaal van zijn keuze.

Inventive Designers richt zich voornamelijk op banken, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven, telecomondernemingen en overheden vanwege de complexiteit en de grote volumes van hun communicatie naar klanten en burgers.

De firma uit Hoboken heeft 280 klanten in 17 landen. In België zijn onder meer Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen klant.

Nu Inventive Designers naast zijn hoofdplatform Scriptura Engage sinds kort ook aparte ‘point solutions’ aanbiedt, zoals voor het ontwerp en gebruik van elektronische formulieren en de opmaak van interactieve documenten, kan het met zijn software breder de markt op gaan.

Over Dries Buytaert

De open source content management-software Drupal van Dries Buytaert wordt overal ter wereld gebruikt om websites te bouwen en te beheren. Onder meer het Witte Huis, Al Jazeera, Cisco, Disney, eBay, General Electric, Harvard, Intel, MIT, NBC, Samsung, Stanford en Time gebruiken Drupal. Met Acquia, dat software en diensten voor Drupal levert, heeft Dries Buytaert een van de meest veelbelovende en snelst groeiende softwarebedrijven in de VS. Bij ons verkoos Data News hem dit jaar tot ICT Personality of the Year.

Over Inventive Designers

Inventive Designers maakt software en levert diensten waarmee bedrijven en overheden hun communicatie met klanten verbeteren. Met de software Scriptura Engage van Inventive Designers sturen ze gepersonaliseerde informatie via e-mail, mobiele applicaties, sms en papier, op basis van het profiel en de voorkeur van de ontvanger. Inventive Designers heeft 280 klanten in 17 landen. In België zijn dat onder meer Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Inventive Designers is in 1994 opgericht door Guy Dehond. In december 2012 werden Joke Dehond en Klaas Bals co-gedelegeerd bestuurders en eigenaars van de firma. Die telt 41 medewerkers en boekte in 2013 een omzet van ruim 4,4 miljoen euro.

Rate this post

Print Friendly