’s-Hertogenbosch, 16 december 2014 – De Universiteit Maastricht heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor Ricoh als nieuwe leverancier van managed print services. Het vijfjarig contract omvat de inrichting, levering en het onderhoud van 220 multifunctionele printers evenals de volledige uitbesteding van de reprografische dienstverlening. Hiermee realiseert Ricoh voor de Universiteit Maastricht een CO2 reductie van 30% en een kostenbesparing van ruim 500.000 euro per jaar. Vanaf 1 februari 2015 kunnen de ruim 3.500 medewerkers en 16.000 studenten gebruik maken van Ricoh’s dienstverlening.

Betere kwaliteit tegen lagere kosten

Ricoh heeft de huidige situatie bij Universiteit Maastricht geanalyseerd en een optimalisatie advies gepresenteerd. Dit resulteert erin dat de ruim vierhonderd printers en kopieermachines worden vervangen door 220 multifunctionals, wat bijna een halvering is van het totale printerpark. Via Ricoh myPrint kunnen medewerkers, studenten en gasten printopdrachten versturen vanaf mobiele apparatuur of bijvoorbeeld vanuit huis. Dankzij Ricoh’s follow-you kunnen printopdrachten opgehaald worden bij iedere MFP of kunnen documenten gescand worden naar het eigen e-mail adres. De aanzienlijke reductie in machines, het terugplaatsen van nieuwe energiezuinige multifunctionals in combinatie met afdrukbesparende maatregelen en software leidt tot 30% reductie in CO2, energie en papierverbruik en een kostenbesparing van ruim 500.000 euro per jaar.

Ricoh neemt zorgen uit handen

Jo Weijers, directeur ICT Servicecentrum van Universiteit Maastricht: “De printers worden gefaseerd in gebruik genomen, in voor studenten gunstige periodes. Ricoh ondersteunt ons op alle denkbare terreinen van het veranderproces. Hiermee nemen ze voor ons een belangrijk deel van de zorgen uit handen. Daarnaast sluit de visie van Ricoh over verlaagde CO2-uitstoot en energieverbruik, duurzaamheid en kostenefficiëntie naadloos aan bij de visie van onze universiteit. Om meer duurzame oplossingen te realiseren, is Ricoh in gesprek met Green Office, een afdeling gerund door studenten, die onderzoekend en adviserend optreedt bij duurzaamheidsvraagstukken.”

Tevreden studenten

Maurice Janssen Duijghuijsen, Client Director Education bij Ricoh: “We zijn trots dat een toonaangevende instelling als de Universiteit Maastricht het Ricoh toevertrouwd om de komende vijf jaar de volledige printdienstverlening te leveren. De Universiteit Maastricht is “leading in learning” en dat betekent dat de service aan medewerkers en studenten optimaal moet zijn. Onze dienstverlening is hierop ingericht, en de specifieke wensen en eisen van de student en de medewerker zijn de basis geweest van bijvoorbeeld het implementeren van Ricoh myPrint. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we nu en in de toekomst een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder verhogen van de studenten- en medewerkerstevredenheid.”

Rate this post

Print Friendly