Noordwijk, xx november 2014 – Vandaag lanceert innovatiehuis Decos de webapplicatie Preso.tv. Met deze gratis app kunnen gebruikers tijdelijk en veilig documenten uploaden en delen voor een vergadering of presentatie, zonder dat ze daarbij een profiel hoeven aan te maken of persoonlijke gegevens als een mailadres moeten achterlaten.

Preso.tv is beschikbaar als webapplicatie op www.preso.tv, maar ook als native app voor de iPad en de iPhone. Die Apple-app kan gedownload worden via  iTunes. Een bèta van de app werd reeds in juni dit jaar gepubliceerd en thans heeft de Apple-variant van de app wereldwijd al 11.000 gebruikers.

Een presentatie of document delen met Preso.tv is erg eenvoudig. De gebruiker kan door middel van drag-and-drop de presentatie uploaden naar de Preso.tv-cloud. De app genereert vervolgens een webadres waar de presentatie wordt uitgezonden. Door deze url-code te delen kunnen mensen de presentatie op hun eigen device volgen – tegelijk met de presentator. Een door de app gegenereerde Presocode zorgt er daarbij voor dat de presentatie enkel kan worden waargenomen door mensen die de code invoeren. Bovendien kan de eigenaar zijn presentatie vanuit ieder apparaat bedienen. Een presentatie die door een laptop op het grote scherm wordt afgebeeld kan bijvoorbeeld met behulp van de eigen iPhone worden aangestuurd.

Features van Preso.tv zijn:

  • Documenten delen op basis van locatie: Preso-bezoekers kunnen stukken zien die in een straal van 5 kilometer publiek gedeeld zijn.
  • Veilig delen op basis van een PresoCode: Gebruikers die een document uploaden naar Preso.tv, ontvangen een unieke PresoCode. Deze code kunnen ze delen met anderen, zodat zij de presentatie kunnen volgen op hun eigen device.
  • Integratie met Google Hangouts (alleen in de webapplicatie): Gebruikers kunnen, door een plugin voor Google Hangouts te installeren, vanuit het Preso.tv-scherm videovergaderen en gebruikmaken van de features van Google Hangouts.
  • Ondersteuning voor Dropbox, Google Drive en Box (alleen in de iPhone-app): De Preso.tv app kan documenten en presentaties uit de opslagdiensten ophalen en uitlezen.
  • Gebruiksvriendelijke interface: Bestanden kunnen eenvoudig gedeeld worden via drag-and-drop. Een tour laat alle features zien, zodat je de app makkelijk kan gebruiken.
  • Presentaties inplannen: Preso.tv biedt de mogelijkheid om presentaties in te plannen volgens een schema. Via een link verzonden naar zijn mailbox kan de gebruiker een presentatie activeren zodat hij de presentatiehulpmiddelen tot zijn beschikking heeft.

Gegevens die geüpload zijn naar de Preso.tv-cloud zijn voor beperkte tijd beschikbaar. Documenten zijn alleen publiek zichtbaar gedurende een presentatie en worden na dertig dagen verwijderd. Preso.tv ondersteunt momenteel PowerPoint-, PDF- en Word-files, maar in de toekomst zullen meer bestandstypen worden toegevoegd. Binnenkort zal het bovendien mogelijk zijn om onderling the chatten via Preso.

“Het is geweldig om aan het Preso.tv-project te werken,” zegt Anshuman Sinha, de productmanager van Preso.tv. “Ik gebruik de app regelmatig zelf en ik merk dat we echt een nuttig, eenvoudig en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het delen van content hebben gemaakt. Duizenden eindgebruikers – leraren, trainers, studenten, verkopers en managers – hebben allemaal hun productiviteit verhoogd met deze app.”

Rate this post

Print Friendly