Amsterdam, 2 december 2014 – Het Amerikaanse onderzoek- en adviesbedrijf Gartner heeft Konica Minolta benoemd als leider in zijn nieuwe ‘Magic Quadrant for Managed Print Services and Managed Content Services’. De aanbieder van IT-oplossingen ziet deze positie als een belangrijk succes, dat te danken is aan het aanbod van end-to-end oplossingen. Gartner’s Magic Quadrant fungeert wereldwijd als een gids voor organisaties om IT-aanbieders te vinden en beoordelen. Hiermee zien ze of een bedrijf internationaal gevestigd is en kunnen ze partner worden in het beheren van benodigdheden op het gebied van print- en documentmanagement.

Gartner – die voor de eerste keer Managed Print en Content Services combineert in een Magic Quadrant – deelt het model van Konica Minolta’s Managed Content Services (MCS). “We zijn al langer bezig met het strategisch uitbouwen van ons managed print services-programma samen met onze Managed Content Services en worden nu erkend als een leider in deze nieuwe gecombineerde categorie”, zegt Ruud van Soest, Manager Marketing Business Development. De combinatie van Managed Print en Content Services is het resultaat van de toenemende vraag naar een mix van hardware, software en diensten om op die manier zakelijke processen en workflows te optimaliseren binnen de volledige organisatie.

De onafhankelijke Gartner-analisten bevestigen Konica Minolta’s positie als wereldwijd leidende dienstverlener op het gebied van Optimized Print Services (OPS) – Konica Minolta’s MPS-aanbod. In 2010 is Konica Minolta gestart met de wereldwijde uitbreiding van zijn OPS-initiatieven met het aanbod om de printinfrastructuur te optimaliseren. Konica Minolta heeft deze diensten al bij ruim 6.000 organisaties wereldwijd geleverd – waarvan 3.500 in Europa. Ondertussen is OPS opnieuw vormgegeven en zijn Konica Minolta’s Professional Services enorm uitgebreid.

Door Managed Content Services te leveren richt Konica Minolta zich daarnaast op het optimaliseren van enterprise content en zakelijke processen binnen de volledige documentlevenscyclus.

Konica Minolta ziet zijn positie in de Leaders Quadrant als resultaat van de combinatie van zijn uitgebreide OPS- en MCS-aanbod. “De implementatie van ons OPS-programma zorgt ervoor dat we organisaties stimuleren om minder te printen, operationele uitgaven te verlagen en toegang te geven tot informatie op de meest effectieve manier”, zegt Van Soest. “Door een combinatie te bieden van OPS, MCS en Infrastructure Management Services (IMS) kunnen we onze klanten zeer kostenefficiënte end-to-end oplossingen bieden. Architectuur, implementatie en support worden vanuit een centraal punt aangeboden.”

Rate this post

Print Friendly