Met PaperCut MF en de Toshiba Eco-MFP bereikt u dat medewerkers zich bewust worden van hun printgedrag. Ze krijgen inzicht in hun papierconsumptie, niet alleen uitgedrukt in kwantiteit en kosten, maar ook in CO2-uitstoot en in aantallen gekapte bomen. Dit draagt bij aan een  maatschappelijk verantwoordelijk printgedrag van uw medewerkers.

Invulling MVO-beleid

Het verlagen van kosten en het verhogen van de productiviteit blijft erg belangrijk in elke kantooromgeving. Maar ook het voeren van een gedegen MVO-beleid speelt een steeds grotere rol, ook maatschappelijk verantwoord printen is een onderdeel hiervan. Printoplossingen moeten niet alleen efficiënt zijn, maar ook bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Duurzaam printen

Toshiba zet zich al jarenlang in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en biedt systemen en software die u helpen uw MVO-beleid te organiseren. Zo zijn alle Toshiba printers en multifunctionele systemen geheel CO2-neutraal. En Toshiba biedt de unieke, milieuvriendelijke Eco-MFP. De Eco-MFP zorgt ervoor dat u op een totaal nieuwe manier print. U wist de toner namelijk van de afdrukken die u nu weggooit, zodat u het papier opnieuw kunt gebruiken, gemiddeld zo’n 5 keer. Dit levert een enorme besparing op in papierverbruik en dus een flinke daling in CO2-uitstoot.

Rapport milieueffecten

Ook PaperCut MF kunt u helpen in het inrichten van uw MVO-beleid. PaperCut MF is een zakelijke softwareoplossing voor het beheer van uw printerpark, het verzamelen van verbruiksgegevens per locatie en systeem, en het signaleren van inefficiëntie. De nieuwe versie van PaperCut MF ondersteunt de wiseenheid van de Toshiba Eco-MFP. De gewiste pagina’s worden nu met PaperCut MF opgenomen in de milieueffectrapportage. Gewapend met deze feiten kunt u gebruikers wijzen op hun gedrag. U kunt hen op basis van overtuigende cijfers laten zien wat de milieueffecten zijn van hun afdrukgewoonten.

Dubbel voordeel

De combinatie van de Toshiba Eco-MFP en PaperCut MF levert dubbel voordeel op. U bespaart niet alleen kosten, maar vult tevens op een gedegen manier uw MVO-beleid in.

Advies over duurzaam printen?

Wilt u meer informatie over de Toshiba Eco-MFP, PaperCut MF of advies over het inrichten van een duurzaam printbeleid? Neem contact op met één van onze accountmanagers op telefoonnummer 030-6348602 of stuur een e-mail naar info@toshibatec.nl.

Rate this post

Print Friendly