Met het verdwijnen van de chipknip op 1 januari 2015 zullen veel organisaties die betaalsystemen gebruiken om gebruikers te laten betalen voor het maken van afdrukken of scans naar een nieuw betaalsysteem moeten overschakelen. Pinnen wordt de standaard, ook voor kleinere bedragen. De betaalprocedure met de pinpas kost relatief veel tijd. Voor bedragen tot 25 euro is het sinds enige tijd ook mogelijk om te betalen met contactloos pinnen. In sommige restaurants en winkels is het al mogelijk, en daar wordt bij het afrekenen al gauw meerdere minuten tijd bespaard.

Xafax Nederland, leverancier van betaalsystemen en IT-oplossingen, introduceert contactloos betalen bij printers en multifunctionals, een nieuwe betaalmethode voor het snel en eenvoudig afrekenen van printjes en kopietjes met de bankpas.

Alkmaar 20 november 2014 – Xafax is de eerste leverancier in Nederland die komt met de nieuwe betaalmethode voor printers en multifunctionals. Het gaat om een universele oplossing die werkt met alle merken zoals Ricoh, Canon, Xerox, Sharp en Konica Minolta.

Contactloos betalen is de snelste en meest eenvoudige manier van betalen met een bancair betaalproduct. Bij contactloos betalen hoeft de consument geen pincode in te toetsen bij het afrekenen, maar slechts zijn betaalkaart tegen een kaartlezer aan te houden.

ABN Amro, ING en Triodos geven sinds vorig jaar nieuwe passen uit die geschikt zijn voor contactloos betalen. Rabobank, die tot nu toe achterbleef, start vanaf januari 2015 met de uitrol van nieuwe bankpassen.

De nieuwe betaalwijze is voor organisaties ideaal tijdens drukte. Het betaalgemak zorgt voor een grotere doorloopsnelheid. Xafax voorziet dan ook een sterke groei in het aantal organisaties dat contactloos betalen binnenkort accepteert.

Fokko Duijzer, commercieel directeur van Xafax: “Contactloos betalen is een simpel en praktisch systeem en een prima alternatief voor organisaties die geen gesloten betaalsysteem willen. De consument betaalt met zijn eigen bankpas met zogenoemde NFC chip. Je legt je pas gewoon op de betaalterminal en de betaling wordt direct uitgevoerd en het bedrag van je bankrekening afgeboekt”.

Rate this post

Print Friendly