Technologie verandert onze wereld in toenemende snelheid. Een van de grootste technologische veranderingen is de komst geweest van internet. Het internet is binnen 15 jaar uitgegroeid tot een intrinsiek onderdeel van de manier waarop we zaken doen. Nog maar zeven jaar geleden begon de iPhone het proces van invoering van smartphones voor de massa.

Hoewel de mate van adoptie van innovatieve technologie versnelt, weten we dat er een duidelijk patroon is van hoe dit geaccepteerd wordt in het dagelijkse leven. We hebben dezelfde stappen gezien voor technologieën die de business getransformeerd hebben, van de eerste mainframes naar financiële software, internet, mobiel, e-mail en meer recent, cloud computing.

Basware is overtuigt dat e-invoicing een volgende innovatie is die de manier waarop we zaken doen zal veranderen. Er zijn twee belangrijke vragen. Hoe snel gaat dat gebeuren? En wat motiveert organisaties om het direct te adopteren? Innovatieve organisaties hebben e-invoicing al geadopteerd en ondervinden de voordelen die het biedt. Voor alle overige organisaties wordt het tijd om e-invoicing te overwegen. Vijf redenen waarom technologieën zoals e-invoicing ‘business as usual’ worden.

De vijf belangrijkste redenen voor een snelle ‘mass adoption’:

Niet alle ideeën kunnen rekenen op een snelle ‘mass adoption’, alleen de ideeën die ‘aanwijsbare voordelen’ combineren met ‘blijvende innovatie’ maken kans. Alle ideeën die door de (business) massa geadopteerd worden hebben vijf redenen gemeen.

 1. Kostenbesparing
  Iedere organisatie is voortdurend op zoek naar kostenbesparingen en iedere technologie die rendement op investering levert wordt serieus genomen. Met e-invoicing kan de besparing oplopen tot wel 80%.
 1. Gebruiksgemak
  Adoptie is afhankelijk van de bereidheid van gebruikers binnen de organisatie om de technologie te accepteren als onderdeel van hun werk. E-invoicing is de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden door doorontwikkeling.
 1. Bewezen
  Als een technologie volwassen wordt, zijn de eerste problemen gladgestreken en het risico op problemen daalt. Daarnaast groeit het vertrouwen rond het gebruik. Dit wordt ondersteund door erkenning van het duidelijke concurrentievoordeel dat bereikt wordt.
 1. Netwerk
  Wanneer klanten en leveranciers starten met het gebruik van de technologie, stimuleert dit de adoptie.
 1. Innovatie
  Het adopteren van de technologie vanwege de voordelen die het biedt, leidt uiteindelijk tot nog grotere voordelen als deze technologie zich blijft innoveren.

Meer informatie

In het whitepaper ‘The Next Normal’ wordt uitgebreid op deze vijf redenen ingegaan in relatie tot e-invoicing. Waar staan we momenteel, waar gaat het naartoe en hoe worden deze vijf aspecten ingevuld door e-invoicing. Het whitepaper kunt u via deze pagina downloaden.

Rate this post

Print Friendly