Amsterdam, 12 november 2014 – Konica Minolta, Inc. is een positie toegekend op de A-lijst van de ‘CDP Climate Performance Leadership Index 2014 (CPLI)’ voor haar toewijding om de uitstoot van koolstof te verminderen en het zakelijke risico van klimaatverandering te beperken. In 2014 was Konica Minolta het enige bedrijf binnen de IT-sector dat was geselecteerd in de ‘Climate Performance Leadership Index’ en ‘Japan 500 Climate Disclosure Leadership Index’ door CDP. Konica Minolta ziet duurzaamheid als een cruciale corporate strategie en kijkt terug op een lange traditie van leidende activiteiten op milieugebied en technologische ontwikkelingen.

Konica Minolta sloot zich aan bij de CDP-index samen met 187 beursgenoteerde ondernemingen die gekenmerkt worden als bedrijven die een superieure aanpak laten zien als het gaat om klimaatverandering-migratie. Ook laten deze bedrijven zien dat een koolstofarme toekomst mogelijk is. De A-lijst is gemaakt op verzoek van 767 investeerders die meer dan een derde van het wereldwijd geïnvesteerde kapitaal vertegenwoordigen. De internationale NGO CDP heeft alle informatie die door bijna 2.000 bedrijven is aangeboden op een onafhankelijke manier beoordeeld, middels een alom gerespecteerde scoring-methodiek en overeenkomstig gerangschikt.

Paul Simpson, chief executive officer bij CDP, zegt: “De wereldwijde uitstoot van kassen blijft toenemen. We lopen grote financiële risico’s als we hier niets aan doen. De behoefte aan data over corporate klimaatverandering en strategieën om deze te verminderen, was nooit eerder zo groot. Daarom feliciteren we de bedrijven die een positie in CDP’s Climate Disclosure Leadership Index hebben behaald. Deze ondernemingen reageren op de alsmaar toenemende vraag naar milieuverantwoording en zouden anderen moeten inspireren te volgen.”

Konica Minolta beloond voor superieure diepte en kwaliteit in data over klimaatverandering

Konica Minolta is een van de 24 Japanse bedrijven die een A-beoordeling heeft ontvangen voor de CPLI voor klimaatprestaties, waarmee zij een positie verkrijgt binnen deze wereldwijde ranking van corporate inspanningen om klimaatverandering te beperken. Zij bekleedt een positie in zowel CDP’s Climate Performance Leadership Index (CPLI) en CDP’s Japan 500 Climate Disclosure Leadership Index (CDLI).

Eco Vision 2050: Konica Minolta’s duurzaamheidsbenadering op lange termijn

Als een wereldwijde onderneming deelt Konica Minolta de toenemende consensus dat verantwoordelijkheid voor een bijdrage aan klimaatverandering een zakelijke noodzaak is. Hierom heeft het bedrijf dit jaar een nieuw middellange termijn milieuplan voor 2016 opgesteld. Dit is opgenomen in de Eco Vision 2050; een aantal lange termijn doelen om global warming te voorkomen, recycling te stimuleren en biodiversiteit te bewaken.

Konica Minolta kijkt terug op een lange traditie van duurzaamheid en betrokkenheid bij het milieu, zoals dat zij de eerste onderneming wereldwijd is die een Blue Angel-merk krijgt op het gebied van kopiëren (1992) en ontwikkelaar is van ’s werelds eerste gepolymeriseerde toner met biomassa (2002). Onder de boodschap ‘Giving Shape to Ideas’, blijft Konica Minolta in de toekomst nieuwe ideeën en innovaties ontwikkelen die helpen bij de reductie van koolstofuitstoot binnen de gehele supply chain.

Kijk voor meer informatie over Konica Minolta’s activiteiten op milieugebied op: www.konicaminolta.com/about/csr/environment/

Rate this post

Print Friendly