Den Bosch, 11 november 2014 – Canon introduceert de nieuwste versie van uniFLOW, het geïntegreerde softwareplatform voor printen en scannen. uniFLOW versie 5.3 bevat tal van nieuwe mogelijkheden. Zo stelt de uniFLOW SmartClient organisaties met meerdere vestigingen (multi-site infrastructuren) in staat veilig te printen zonder dat daarvoor lokale printservers nodig zijn en biedt het platform optimale ondersteuning aan organisaties met gemengde printerparken. Daarnaast biedt uniFLOW 5.3 verbeterde documentbeveiliging en is het aantal cloud-based scanbestemmingen uitgebreid.

De afgelopen jaren heeft uniFLOW zich ontwikkeld tot een toonaangevend softwareplatform voor printen en scannen. uniFLOW biedt een breed scala aan functies, waaronder beveiligd printen, mobiel printen, scannen, routering en rapportage. De nieuwste versie van het softwareplatform biedt nog meer flexibiliteit en stelt organisaties in staat om kosten te besparen.

Geen lokale printservers nodig
Het beheer van printservers op vestigingskantoren en andere locaties is voor IT-afdelingen een kostbare aangelegenheid. Printen kan daarnaast veel bandbreedte in beslag nemen, waardoor belangrijke zakelijke applicaties niet optimaal functioneren. De uniFLOW SmartClient stelt bedrijven met een grote, omvangrijke multi-site infrastructuur in staat om beveiligd te printen en kosten te registreren zonder dat daarvoor op de verschillende vestigingslocaties lokale printservers nodig zijn.

De op de computer van een gebruiker geïnstalleerde uniFLOW SmartClient beheert alle printopdrachten en stuurt deze rechtstreeks naar de printer. Hiervoor is geen lokale printserver nodig, met minder printverkeer op het netwerk als gevolg. Voor een juiste rapportage van de opdrachten wordt de informatie over het gebruik direct naar de centrale uniFLOW-server gestuurd.

Verbeterde multi-vendor ondersteuning
Veel ondernemingen en organisaties hebben een printerpark dat is opgebouwd uit systemen van verschillende producenten. uniFLOW V5.3 biedt verbeterde multi-vendor ondersteuning dankzij nieuwe opties voor aangesloten printers – het uniFLOW Release Station ­– en biedt naast de huidige embedded applets voor Canon, Konica Minolta, Xerox en Hewlett Packard ook een embedded applet voor Samsung-systemen.

Het uniFLOW Release Station is een touchscreen met een embedded kaartlezer voor vrijgave van persoonlijke, beveiligde printopdrachten op elke printer, ongeacht merk of type. Het garandeert een identieke gebruikersbeleving bij vrijgave van printopdrachten bij alle printers. Of dit nu een Canon-printer met een embedded applet is of een andere printer waarbij gebruik wordt gemaakt van het Release Station.

De embedded uniFLOW applet voor Samsung biedt een geïntegreerde oplossing voor het vergrendelen van een printer, vrijgave van een opdracht uit een beveiligde printwachtrij, rapportage van print-en kopieeropdrachten en integratie in de native scanfunctie van Samsung-printers.

Verbeterde documentbeveiliging
uniFLOW V5.3 brengt documentbeveiliging naar een hoger niveau. Er is een instelling voor het automatisch verwijderen van beveiligde printopdrachten die tijdens het printen worden onderbroken, bijvoorbeeld omdat het papier op is. Hiermee wordt voorkomen dat andere gebruikers documenten kunnen inzien waarvoor zij niet zijn geautoriseerd. Dankzij de ingebouwde versleuteling en compressie van printopdrachten, kan de documentbeveiliging worden verbeterd en neemt het netwerkverkeer af.

Eenvoudig scannen
In uniFLOW V5.3 is het aantal cloud-based scanbestemmingen uitgebreid met scan to box, DropBox, Evernote®, Google Drive™ en Microsoft OneDrive®. Met de nieuwe, ingebouwde wizards zijn deze bestemmingen gemakkelijk te configureren. Het is bovendien mogelijk naar meerdere document management systemen / enterprise content management systemen te scannen. Tot de scanbestemmingen behoren HP Worksite, FileNet Content Manager, Content Server en DMS-systemen die de CMIS-standaard ondersteunen.

uniFLOW 5.3 is per direct beschikbaar in Nederland.

Rate this post

Print Friendly