Kodak Alaris stelt vanaf vandaag gratis MacIntosh-drivers beschikbaar voor dertien Kodak scannermodellen. Het bedrijf breidt daarmee de ondersteuning uit die het aan Mac-gebruikers biedt. Dankzij de gratis drivers is het uitgebreide assortiment Kodak-scanners naast Microsoft Windows en Linux, nu ook compatible met het Apple OS X-besturingssysteem.

“In het verleden hadden PC-gebruikers altijd veel meer keus dan Mac-gebruikers op het gebied van documentscanners”, aldus Wilbert van de Weijer, Western Cluster Manager Document Imaging. “Tegenwoordig ziet men in het bedrijfsleven veel ‘mixed’ platforms, waarop medewerkers zowel een PC als een Mac mogen gebruiken. Wij willen die medewerkers ondersteunen met scantoepassingen, of ze nu een voorkeur voor PC of voor Mac hebben.”

De gratis te downloaden Mac-drivers zijn beschikbaar voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Kodak Alaris voegt tevens Newsofts Presto! PageManager 9 toe aan het pakket, waardoor bedrijven beschikken over Kodak Alaris’ Perfect Page-technologie. Met deze software kunnen medewerkers heel eenvoudig documenten digitaliseren, verwerken en delen zonder dat daarvoor een andere applicatie of conversiesoftware nodig is.

De volgende scanners van Kodak Alaris zijn vanaf vandaag Mac-compatible:

–       Desktopscanners: de Kodak ScanMate i940, i1150 en i1180 en de Kodak i2000-serie, welke voorzien is van een ‘stow or go-functie’.

–       Departmental scanners: alle Kodak i3000-scanners, waaronder de innovatieve i3450-scanner – een laagvolume A3-scanner met geïntegreerde A4-flatbed.

–       Fotoscanners: de Kodak Picture Saver Scanner Systems – de PS 50 en de PS 80 – waarmee gebruikers tot wel 85 foto’s per minuut kunnen scannen.

Van de Weijer: “Het bedrijfsleven is van oudsher het domein van Microsoft, maar Apple wint terrein bij hedendaagse ondernemingen. Dankzij de lancering van onze nieuwe Mac-drivers komen we nu ook onze Mac-klanten tegemoet met een driver voor professionele scanners. Het digitaliseren van de documentstromen betekent ook voor Mac-gebruikers een verhoging van de efficiency en een flinke kostenbesparing.”

Personen of bedrijven die geïnteresseerd zijn in Mac-drivers voor scanners kunnen de gratis Mac-drivers en applicaties vinden op de informatiepagina’s van de betreffende desktopscanners (i940, i1150, i1180, i2400, i2600, i2800 en i2900) of departmental scanners (i3200, i3250, i3400 en i3450). Links naar de downloadpagina’s zijn tevens te vinden op Kodak Alaris Mac-scannernieuws. Mac-drivers voor de Kodak Picture Saver Scanner Systems zijn verkrijgbaar via PS50 en PS80.

Rate this post

Print Friendly