Onder de noemer ‘POD 2.0’ organiseerde Scan Laser samen met 1Boek.nl een Open Huis voor relaties en andere geïnteresseerden uit het boekenvak. ‘Een mooie gelegenheid om alles wat we op het gebied van printing en finishing on demand in huis hebben en onze nieuwe online oplossingen te delen’, zegt directeur Frank Tol. Zo hadden de gasten de primeur van 1recensieboek.nl. Via deze website kunnen uitgevers in iedere gewenste oplage recensieboeken laten produceren, waarbij Scan Laser het volledige traject van produceren tot en met de complete fulfilment voor de klant uitvoert. Een andere online activiteit – waar Scan Laser samenwerkt met Udoc Publishing Systems – is 1Boek.nl.

Deze boekenwebwinkel verkoopt niet alleen de standaard collectie uit de magazijnen van CB, maar heeft ook duizenden titels beschikbaar uit de digitale ‘voorraad’ van Scan Laser. Bij deze titels is het bovendien mogelijk om aan de boeken online een ex libris en/of een zelf geschreven tekst toe te voegen. Deze extra pagina komt tijdens de productie mee in het boek en maakt het daarmee als cadeau nog persoonlijker. Na de presentaties was er een rondleiding, waarbij de medewerkers van Scan Laser alle nieuwe mogelijkheden op het gebied van digital printing en finishing demonstreerden. Eén daarvan is het produceren van groot formaat hardcover gebonden boeken. Scan Laser heeft recent een uitbreiding gedaan op de apparatuur waardoor het bedrijf nu in staat is om in heel kleine oplage – zelfs in oplage één – boeken met een harde band in koffietafel- en A4 liggend formaat te vervaardigen. Dit en meer stond centraal tijdens het Open Huis, waar ruim 50 bezoekers uit de uitgeefbranche getuige van waren.

Over Scan Laser

Scan Laser beschikt over veel vakkennis en praktijkervaring – meer dan 30 jaar – die wordt ingezet voor het maken van informatieproducten. Denk daarbij aan boeken, handleidingen, cursusmateriaal en ga zo maar door. Al deze producten worden vanuit digitale bestanden vervaardigd. Het betekent dat iedere opdracht maatwerk is. Zo produceert Scan Laser dagelijks tussen de 2.500 en 5.000 boeken, het merendeel in kleine oplage. Scan Laser maakt en levert waar de klant om vraagt, niet meer en ook niet minder. De boeken die Scan Laser produceert worden gewoon in de winkel of online besteld. Daar merkt de besteller verder niets van. Scan Laser verzorgt voor uitgeverijen en andere opdrachtgevers, dat alles keurig geregeld wordt. Van het digitaal drukken van de boeken tot en met de aflevering op het juiste adres.

Rate this post

Print Friendly