Capelle aan den IJssel, 23 oktober 2014 – Veenman, specialist op het gebied van Integrated Document Management (IDM), heeft een grondige herstructurering van de managed print services-omgeving van ’s Heeren Loo Zorggroep afgerond. Nu dit project achter de rug is, kan Veenman zich richten op een geïntegreerde aanpak van de informatie- en documentstromen.

’s Heeren Loo Zorggroep staat grote veranderingen in de zorg te wachten de komende vijf jaar. Een stap om die nieuwe situatie het hoofd te bieden, is door de printkosten te verlagen. “Wij helpen       ’s Heeren Loo Zorggroep om hun kosten blijvend laag te houden door ons nieuwe pay-as-you-go model”, zegt Dirk Olivier, Algemeen Directeur van Veenman. “’s Heeren Loo Zorggroep maakt gebruik van Veenman Scan & Print On Demand. Dit betekent dat zij betalen naar gebruik en de dienstverlening flexibel meegroeit dan wel krimpt, zodat deze continue aansluit op de behoeften en wensen van een grote zorgorganisatie als ’s Heeren Loo Zorggroep.”

Meedenken met bedrijfsvoering 
’s Heerenloo Zorggroep heeft 900 locaties en 13.000 werknemers, waardoor de organisatie veel aandacht moet besteden aan het coördineren van samenwerkingsverbanden. Door krimpende budgetten in de gehandicaptenzorg besteedt de organisatie de printerdienstverlening uit om kosten te besparen. Marc de Barse, Directeur Informatie en Organisatie bij ’s Heeren Loo Zorggroep: “Veenman is verantwoordelijk voor de manier waarop documenten rondgaan binnen onze organisatie en hoe ze worden gedigitaliseerd, gearchiveerd, geprint en gescand. Met Veenman is het prettig samenwerken, omdat zij meedenken over onze bedrijfsvoering en snel praktische oplossingen realiseren. Het project is soepel verlopen en binnen de afgesproken termijn, zonder enige vertraging of problemen. De medewerkers van Veenman zijn uitstekend op de hoogte aan welke wet- en regelgeving we zijn gebonden en ze hebben 100 procent oog voor de strenge privacy-eisen die gelden voor onze cliënten.”

Modern
Een van de wensen van ’s Heeren Loo Zorggroep was het terugbrengen van de grote verscheidenheid aan apparaten naar enkele typen. Het printerpark bestond uit 2.000 printers, multifunctionals, scanners en faxen, die zijn vervangen door 1.250 nieuwe en beter ingerichte modellen van Xerox en HP. De totale kosten van het printerpark zijn hiermee met 40 procent gedaald en het energie- en papierverbruik is met 25 procent verlaagd.

Sociale tegenprestatie
De samenwerking tussen Veenman en ’s Heeren Loo Zorggroep is meer dan enkel zakelijk. ’s Heeren Loo Zorggroep vraagt van onder andere zijn grote leveranciers een sociale tegenprestatie. Zo heeft Veenman meegedaan aan ‘s Heeren Loo Doet! Dit is een jaarlijkse landelijke actiedag waarop medewerkers, bestuursleden en leveranciers zich een dag inzetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn wij aan het kijken om jaarlijks met een aantal Veenman medewerkers te helpen bij een klusproject op een van de locaties.

Rate this post

Print Friendly