Capelle aan den IJssel, 10 oktober 2014 –Veenman, specialist op het gebied van Integrated Document Management (IDM), start een strategische samenwerking met Samsung, marktleider in elektronica. “Het portfolio van Samsung is de perfecte aanvulling op onze oplossingen voor printen, scannen en documentbeheer,” zegt Dirk Olivier, algemeen directeur van Veenman. “Wij gaan samen met Samsung krachtige nieuwe concepten ontwikkelen, die aansluiten op de mobiliteitswensen van onze klanten.”

Mobiliteit speelt een steeds grotere rol in bedrijfsomgevingen. Trends als Bring Your Own Device en de Consumerization of IT zijn daar concrete gevolgen van. Volgens Olivier zocht Veenman een geschikte partner om in te kunnen spelen op deze zakelijke uitdagingen. “We zijn enorm trots op dit partnership,” zegt Olivier. “Samsung is een toonaangevende partij in de elektronicamarkt. Door hun producten te combineren met onze kennis en ervaring op het gebied van documentbeheer kunnen wij een aantal onderscheidende nieuwe proposities in de markt gaan zetten.”

Office-mobiliteit
Veenman verwacht met Samsung nieuwe diensten te gaan ontwikkelen, waarmee  klanten hun documenten mobiel kunnen ontsluiten en beheren. Het doel is om het portfolio van Veenman voor geïntegreerd documentbeheer (IDM) uit te breiden met nieuwe en betrouwbare oplossingen voor office-mobiliteit. “Mobiliteit staat centraal in deze vergaande partnership met Veenman,” zegt Erik Swart, Director B2B van Samsung. “Samsung heeft een enorm marktaandeel in de mobiele markt met een portfolio van smartphones en tablets, aangevuld met oplossingen als LED-, Print- en Professional Displays. Combineer dat met de footprint, kennis en ervaring van Veenman op het gebied van document- en informatiemanagement, en je ziet dat er enorme kansen liggen voor beide partijen.”

Geïntegreerd documentbeheer
Volgens Olivier is de samenwerking met Samsung ook een belangrijke stap voor Veenman in de bedrijfstransitie naar IDM-provider. “Veenman levert al 95 jaar kantooroplossingen aan bedrijven,” zegt Olivier. “We zien de laatste jaren steeds meer vraag naar oplossingen voor geïntegreerd documentbeheer en mobiel printen, bijvoorbeeld via tablets. Op mobiliteit is Samsung een ijzersterk merk met producten die helemaal aansluiten op de mobiliteitswensen van nu. Hun producten zijn een belangrijke aanvulling op ons IDM-concept. We kunnen onze klanten nu voorzien van een full-service dienstverlening, inclusief betrouwbare en mobiele documentoplossingen, die nodig zijn om succesvol te zijn in een concurrerende omgeving.”

Rate this post

Print Friendly