‘s-Hertogenbosch, 7 oktober 2014 – Ricoh Company, Ltd heeft de hoogste rating (Gold) gekregen in een duurzaamheidsonderzoek van EcoVadis.

EcoVadis beoordeelt organisaties uit 99 landen en 150 bedrijfstakken aan de hand van criteria zoals beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en de supply chain. Op basis van de evaluatie bereikte Ricoh een plaats in de beste 10% van alle onderzochte bedrijven.

Veel (internationale) ondernemingen streven er tegenwoordig naar hun eigen duurzaamheidsniveau en dat van hun gehele keten te verbeteren. De resultaten van organisaties op het gebied van duurzaamheid zijn dan ook een belangrijke factor geworden bij het selecteren van leveranciers.

Ricoh beschouwt de Gold-rating van EcoVadis als een erkenning van de inzet en voortdurende inspanningen die voortvloeien uit Ricoh’s lange termijnvisie om duurzame groei voor milieu, maatschappij en onderneming te bewerkstelligen. Ricoh bevestigt hiermee opnieuw haar betrokkenheid bij duurzaamheid en zal haar resultaten in de toekomst blijven verbeteren.

Vorige week verscheen het Ricoh Group Sustainability Report 2014, waarbij inzicht gegeven wordt in Ricoh’s beleid, strategieën en concepten rondom duurzaam ondernemen. Het rapport is beschikbaar op de website, in PDF en als digitaal boek.

Rate this post

Print Friendly