Amstelveen, 8 oktober 2014 – HP kondigde tijdens Graph Expo 2014 een samenwerking aan met de Koenig & Bouwer Group (KBA). De partijen gaan samen nieuwe rol-tot-rol Inkjet-toepassingen voor fabrikanten van golfkartonverpakkingen ontwikkelen. Deze nieuwe toepassingen worden op de markt gebracht als producten van HP en verhogen de productiviteit, schaalbaarheid en flexibiliteit van verpakkingsproducenten.

De golfkartonverpakkingsindustrie heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en bestaat uit een markt van ongeveer twee miljard euro(1). De groei is het gevolg van merkglobalisatie, bevolkingsgroei en economisch herstel. Tegelijkertijd zorgen proliferatie van voorraadbeheer, kortere levenscycli van producten en micro-segmentatie voor meer vraag naar kleinere digitale printoplages.

“Als we de enorme golfkartonverpakkingsindustrie willen bedienen zullen we het beste paard van stal moeten halen en moeten we uitblinken in technologische innovatie, productportfolio en marktleiderschap”, aldus Aurelio Maruggi, vice president en general manager van de business unit Inkjet High-speed Production Solutions van HP. “HP heeft alles in huis om deze uitdaging succesvol aan te gaan en samen met KBA kunnen we van grote toegevoegde waarde zijn op deze enorme markt”.

Om ervoor te zorgen dat verpakkingsproducenten en print-service-providers (PSPs) de kansen in deze groeiende markt optimaal te kunnen benutten, zijn HP en KBA van plan een hoge snelheid rol-op-rol thermische inkjet op de markt te brengen die kostenbesparing oplevert binnen de logistieke keten en tegelijkertijd voldoet aan hoge kwaliteitseisen en printvolumes.

“Wij hebben onze sporen verdiend als het gaat om innovatieve oplossingen die de verwachtingen van onze klanten soms meer dan overtreffen. Door de samenwerking met HP kunnen we onze technologische krachten bundelen en onze klanten nog beter bedienen,” zei Christoph Müller, executive vice president van KBA’s business unit Web Press.

HP kondigde dit jaar al aan met de Inktjet-web-press-technologie toe te treden tot de markt van golfkartonverpakkingen. Het uitbrengen van de HP high-speed Inkjet maakte deze belofte waar en de oplossing werd voor het eerst geplaatst bij Tsjechisch verpakkingsproducent Obaly Morava.

Met een geschiedenis van 197 jaar en het feit dat ze de op één na grootste drukpersproducent ter wereld zijn, heeft KBA een sterke positie in de papierverwerking en productie op grote schaal. Bovendien beschikt het bedrijf over uitgebreide marktkennis waardoor KBA een waardevolle partner is in de samenwerking. HP bestaat 75 jaar en is al 30 jaar bezig met Inktjet-innovaties. De samenwerking profiteert van het Inktjet- en IT-leiderschap van HP evenals van de ongeëvenaarde digitale pers go-to-market-mogelijkheden.

 

Rate this post

Print Friendly