München, Duitsland (1 oktober 2014) — ABBYY Europe, een toonaangevende leverancier van documentherkenning, vastleggen van data en taalgerelateerde technologie, kondigde vandaag de beschikbaarheid aan van zijn nieuwe geautomatiseerde factuurherkennings- en verwerkingsoplossing ABBYY FlexiCapture for Invoices. Deze nieuwe oplossing werd ontworpen op de Nederlandse markt. Op basis van het bedrijfsplatform voor het vastleggen van data, ABBYY FlexiCapture, om te kunnen voldoen aan de eisen die CFO’s, financiële directeuren en boekhoudpersoneel tegenwoordig aan de factuurverwerking stellen.

ABBYY FlexiCapture for Invoices verwerkt automatisch facturen die afkomstig zijn van diverse ingangskanalen, papierdocumenten net zo goed als digitale bestanden. Hierdoor kunnen bedrijven aanzienlijk op operationele kosten besparen, de compliance en gegevenskwaliteit waarborgen en de productiviteit door een snellere verwerking verhogen. Van de digitalisering van documenten, extractie, controle en validering van belangrijke gegevens tot de vrijgave en uiteindelijke betaling van factuurgegevens via de boekhoudafdeling, Enterprise Resource Planning (ERP) en overige back-endsystemen en workflows: de tijd en het werk dat voor de factuurverwerking nodig is, kan aanzienlijk worden verminderd zodat boekhoudmedewerkers zich op hun kerntaken kunnen concentreren.

Met de nieuwe oplossing breidt ABBYY zijn FlexiCapture-productreeks uit om een oplossing te kunnen bieden voor de specifieke behoeften van deze belangrijke bedrijfsprocessen. Door gebruik te maken van het complete zakelijke platform voor gegevensvastlegging kunnen klanten nu ook facturen toevoegen aan de lijst met documenten die automatisch kunnen worden herkend en verwerkt, zoals belastingaangiftes, vragenlijsten, contracten of klantcommunicatie.

“Wij hebben grote inspanningen geleverd om het FlexiCapture-platform aan de specifieke eisen van onze Europese klanten aan te passen, waarbij wij natuurlijk rekening hebben gehouden met de landspecifieke regelgeving. Het resultaat is een krachtige oplossing die essentiële functionaliteit biedt voor de implementatie van een geautomatiseerd facturatieproces binnen de bestaande infrastructuur van een bedrijf”, aldus Markus Pichler, hoofd van de Solutions Business Unit bij ABBYY Europe.

De belangrijkste voordelen van ABBYY FlexiCapture for Invoices zijn:

  • Bedrijfsklare factuurverwerking: Financiële afdelingen of dienstverleners kunnen direct met de oplossing aan de slag als vervanging van de handmatige factuurafhandeling. Dankzij de geïntegreerde logica voor de herkenning van facturen en de nieuwste, landspecifieke profielen is een financiële afdeling in staat om alle relevante gegevens uit facturen te extraheren. De oplossing kan na een korte installatieperiode naadloos in een bestaande financiële omgeving, ERP-systeem en goedkeuringsworkflow worden geïntegreerd. Aangezien de oplossing eenvoudig kan worden gewijzigd en op maat kan worden ingesteld, kunnen systeembeheerders het systeem eenvoudig en zonder aanvullende programmeerwerkzaamheden aanpassen als nieuwe interne of wettelijke eisen hierom vragen.
  • Verwerking van papieren en digitale facturen met één oplossing: Bedrijven of dienstverleners kunnen zowel papieren als elektronische facturen ontvangen en deze in één enkel proces verwerken. Centrale e-mail inboxen kunnen eenvoudig aan het systeem worden gekoppeld, zodat ook factuurgegevens uit e-mailberichten, bijgevoegde PDF-bestanden of op afbeeldingen gebaseerde bijlagen kunnen worden verwerkt.
  • Goedkeuring van facturen rechtstreeks door de boekhouder: Boekhouders worden stapsgewijs door een gebruikersvriendelijke goedkeuringsclient geleid die factuurvelden markeert die speciale aandacht vereisen. Het verfijnen en aanpassen van geëxtraheerde factuurgegevens wordt een eenvoudig en snel doorklikproces.
  • Systeemtraining in een handomdraai: Het personeel kan het systeem trainen op herkenning van facturen van nieuwe klanten of nieuwe factuurvelden zodra deze binnenkomen. De trainingsresultaten worden gebruikt om alle toekomstige facturen van deze klant te verwerken. Dit leidt tot een hogere extractienauwkeurigheid en een kortere implementatietijd.
  • Automatische gegevensvergelijking: De vergelijking van bestelling, klant of bedrijfsunit en de validering ervan aan de hand van de ERP-hoofddatabases zorgt voor een hoge gegevenskwaliteit en versnelt de hele factuurverwerkingscyclus.
  • Directe verwerking: Boekhoudpersoneel kan zich op speciale zaken en andere belangrijke taken richten, terwijl correcte facturen automatisch en zonder toezicht worden verwerkt.
  • Archivering van facturen: ABBYY FlexiCapture for Invoices maakt automatisch elektronische archieven van de facturen aan, waardoor audits, tijdige reacties op interne of externe aanvragen en de naleving van de richtlijnen voor het bewaren van financiële documenten worden vereenvoudigd.
  • Uitgebreide en flexibele architectuur: ABBYY FlexiCapture for Invoices kan in een gecentraliseerde, gedistribueerde of gemengde omgeving worden geïmplementeerd en eenvoudig worden uitgebreid om binnen het bedrijf ook voor andere documentverwerkingstaken te worden gebruikt. De oplossing is tevens de ideale keuze voor bedrijven met meerdere bedrijfsunits die te maken hebben met verschillende leveranciers, of die in verschillende landen zijn ingeschreven.

Beschikbaarheid

ABBYY FlexiCapture for Invoices is per direct verkrijgbaar in Nederland. Meer productinformatie of productdemonstraties zijn beschikbaar via ABBYY Europe op  http://www.abbyy.com/en/flexicapture-for-invoices/.

Rate this post

Print Friendly