Den Bosch, 1 oktober – Printforce – één van de grootste spelers in Europa op het gebied van het printen van wetenschappelijke tijdschriften en boeken in grote en kleine oplages – heeft haar printerpark uitgebreid met een tweede Océ ColorStream 3700 van Canon. Met de investering in deze uiterst geavanceerde printer, die volgt op de succesvolle ingebruikname van een Océ ColorStream 3700 begin dit jaar, is Printforce in staat nog sneller en efficiënter fullcolour boeken in wisselende oplages te printen.

Printforce is gespecialiseerd in het voorraadloos on-demand printen van boeken, wetenschappelijke journals en tijdschriften. Door haar moderne en volledig geautomatiseerde workflow-systeem is zij in staat grote en kleinere printvolumes snel en wereldwijd te leveren, zowel in zwart-wit als in fullcolour, met harde band of in soft cover, in inkt of toner-kwaliteit en in elke gewenste oplage. Met haar digitale boekenmagazijn kan Printforce een maximale efficiency in voorraadbeheer, logistiek en productiekosten waarborgen. Vanuit de hele wereld worden 24/7 boeken en wetenschappelijke uitgaven op de servers van Printforce ge-upload. Al deze titels worden door het softwaresysteem volledig automatisch verwerkt: vanaf de order-intake tot en met de facturatie. Zo zijn titels altijd leverbaar zonder dat er fysieke voorraad hoeft te zijn en lopen uitgevers geen voorraadrisico.

Voorsprong in de markt

“Printforce en Canon zijn al jarenlang partners. Mede door verschillende rotatieve en losblad-printers en workflow-software van Canon is Printforce in de afgelopen jaren in staat geweest om uit te groeien tot één van de grootste digitale boekenproducenten in Europa”, vertelt Rombout Eikelenboom, General Manager van Printforce. “Inkjet-technologie heeft zich in de laatste jaren zo snel ontwikkeld dat het nu het juiste moment is om in te stappen in deze technologie en toner-applicaties te migreren naar inkjet. Met als belangrijkste voordelen een substantiële toename van de productiecapaciteit – met name voor fullcolour producties – en kostenreducties.”

“Digitale boekproductie zal in de komende jaren een grote vlucht nemen. Een vooruitstrevend bedrijf als Printforce zal ongetwijfeld profiteren van de voorsprong die zij op dit moment opbouwt. Hieraan slaagt zij onder meer door al in een vroeg stadium inkjet in het productieproces te implementeren. We zijn er erg trots op dat Printforce voor Canon als strategische partner heeft gekozen voor deze bijzondere ontwikkeling”, aldus Frank Huigen, Sales Director Professional Printing van Canon Nederland.

Combinatie van productiviteit, efficiency en kwaliteit

Het inkjet-portfolio van Canon bestaat uit JetStream- en ColorStream-producten met snelheden van 648 tot 5500 kleurpagina’s per minuut. De Océ ColorStream 3000 serie biedt snelle en hoogwaardige full-color inkjet-printers. De Océ ColorStream 3700 heeft een capaciteit van 100 meter per minuut. De bijzondere combinatie van productiviteit, efficiency en kwaliteit maakt de overgang van zwart-wit naar full-color of zelfs naar vijf of zes kleuren gemakkelijker en sneller. DigiDot Multilevel Dot Modulation produceert scherpe details en egale halftonen met een waargenomen kwaliteit van 1.200 x 1.200 dpi bij een optimale printsnelheid. Het resultaat is productiviteit en flexibiliteit voor een snelle productie in kleur en zwart-wit van transactie-, TransPromo, direct mail-toepassingen, boeken en handleidingen met de betrouwbaarheid, printkwaliteit en media die kenmerkend zijn voor Canon inkjet-technologie. De vele productiemogelijkheden en het flexibele mediagebruik dragen bij aan een systeem dat klaar is voor de toekomst.

Rate this post

Print Friendly