Kodak Alaris lanceert vandaag de nieuwe Kodak Capture Pro v5.0-scansoftware. De nieuwe generatie software is een antwoord op de groeiende vraag naar nog snellere en efficiëntere documentoplossingen. Dankzij de software kunnen bedrijven nauwkeurig en efficiënt documenten scannen en kosten besparen.

Wilbert van de Weijer, Western Cluster Manager Document Imaging: “Uit onderzoek van Harvey Spencer Associates is gebleken dat nog veel ICT-managers en medewerkers van (middel)grote organisaties op zoek zijn naar een oplossing voor efficiënter en effectiever documentbeheer. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen kan tenslotte veel back-officekosten besparen en grote invloed hebben op de klanttevredenheid van bedrijven. Bovendien zijn veel organisaties voor wat betreft hun winstgevendheid steeds afhankelijker van online platforms. Het snel en eenvoudig vastleggen van documenteninformatie levert een belangerijke bijdrage aan een efficiënte documentmanagement.”

Kodak Alaris speelt met haar nieuwe generatie scansoftware direct in op de specifieke behoeften van haar klanten. Met de nieuwe Capture Pro v5.0-software kunnen gebruikers formulieren, facturen en andere belangrijke bedrijfsdocumenten eenvoudig omzetten in kwalitatief hoogwaardige scans. De software biedt geavanceerde indexeringsmogelijkheden, automatische data-extractie en verzending van belangrijke informatie naar ECM-systemen, Microsoft SharePoint en andere zakelijke toepassingen.  Bovendien kunnen gebruikers het digitaliseringsproces van hun documenten beter stroomlijnen.

De Capture Pro-software is geschikt voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde processen in verschillende sectoren zoals de zorg, overheid en financiële dienstverlening. Als voorbeeld noemt Van de Weijer de sociale dienstverlening, die met behulp van de Capture Pro-software cliëntgegevens kan digitaliseren waardoor medewerkers op externe locaties snel toegang krijgen tot de benodigde informatie. Ze kunnen betere service bieden en het risico op fraude neemt af.

Van de Weijer: “Een ander voorbeeld is de zorginstelling die niet langer patiëntgegevens handmatig hoeft te indexeren. Daardoor neemt de betrouwbaarheid van de informatie aanzienlijk toe. Relevante gegevens zoals de naam en het ID van de patiënt, de tijd en de reden voor een bezoek worden nu automatisch opgeslagen. Dat resulteert in kostenbesparing en minder fouten, in slimmere inzet van resources en in betere patiëntenzorg.”

Dankzij de nieuwe Capture Pro-software is documenteninformatie sneller en accurater beschikbaar. Met de software kan gebruik gemaakt worden van optical character recognition (OCR), waardoor specifieke gegevens in een database teruggezocht kunnen worden. Gebruikers kunnen met Capture Pro documenten omzetten in doorzoekbare gegevensbestanden die eenvoudig binnen de organisatie kunnen worden gedeeld.

Interface

Om het breed toepasbare aanbod aan documentoplossingen van Kodak Alaris volledig aan te laten sluiten op de klantbehoeften, heeft Kodak Alaris de feedback uit haar Voice of the Customer-programma omgezet in concrete softwareaanpassingen. Eén van de verbeteringen die hieruit voortkomt is de nieuwe en snelle gebruikersinterface, waarmee gebruikers met één klik documenten kunnen scannen. Dankzij de eenvoudige en intuïtieve nieuwe gebruikersinterface leren ook medewerkers die slechts af en toe een scanner gebruiken de software snel kennen.

Bovendien is een aantal verbeteringen doorgevoerd, die tot een verhoging van de productiviteit leiden, zoals de functie om automatisch patchbladen te verwijderen die worden gebruikt om documenten te scheiden. Dankzij de functie ‘multiple document splits’ kan voor iedere geselecteerde pagina een nieuw document aangemaakt worden.

De Capture Pro v5.0-software ondersteunt Windows 8.1 en biedt tevens betere ondersteuning voor de nieuwe scannermodellen van Kodak Alaris en scanners van andere leveranciers.

BLI-award 2014

De nieuwe en uitgebreide functionaliteit en het gebruikersgemak van Capture Pro zijn tevens erkend door het Buyers Laboratory LLC (BLI), de belangrijkste onafhankelijke beoordelaar van hardware en software op het gebied van documentscanning. De Capture Pro-software ontving in 2014 een Summer Pick Award in de categorie document solutions. BLI prees onder andere de Optical Mark Recognition-functie (OMR), omdat de software alle door BLI geteste documenten nauwkeurig wist te indexeren

“Met Capture Pro v5.0 blijft Kodak Alaris beantwoorden aan de behoefte van haar klanten aan snelle en eenvoudige scanoplossingen. Ze kunnen documenten scannen en gegevens indexeren en dat levert kostenbesparingen en productiviteitsverbeteringen op”, concludeert Van de Weijer.

Rate this post

Print Friendly