Ricoh kondigt een nieuwe generatie hoogvolume digitale kleurenproductiesystemen aan voor printprofessionals: de Ricoh Pro C9100-serie. Deze productiesystemen zijn gemakkelijk te integreren in elke omgeving. Ze zijn vooral geschikt voor grotere grafimediabedrijven die een hybride digitale en offsetworkflow willen opzetten of hun bestaande productiecapaciteit willen uitbreiden. Deze nieuwe aanwinsten in Ricoh’s productportfolio zijn productief vanaf de eerste pagina en bieden snelle doorlooptijden voor de grotere, gepersonaliseerde oplagen.

Met deze nieuwe modellen neemt Ricoh financiële barrières weg voor klanten die de markt voor digitale kleurenproductie op hoge snelheid willen betreden. Hiermee brengt het meer betaalbare digitale kleurenproductiesystemen op de markt die een hogere productiviteit combineren met meer mogelijkheden op het gebied van mediaverwerking en een hogere afdrukkwaliteit dan tot nu toe beschikbaar was in deze klasse.

Met snelheden tot 130 pagina’s per minuut en een maximaal volume van tot wel één miljoen A4-prints per maand is de Pro C9100-serie een betaalbaar alternatief voor klanten die behoefte hebben aan dergelijke hoge volumes en prestaties. De markt voor digitaal drukwerk wint snel terrein. Dankzij een lagere instapprijs zijn klanten in staat hun concurrentiekracht te vergroten. Niet alleen qua prijs, maar ook dankzij de kleurkwaliteit en uitgebreide mogelijkheden.

Jean Paul Schriek, Sr. Product Marketeer Production Printing, Ricoh Nederland: “Een nieuwe toekomst breekt aan voor de grafimediamarkt onder impuls van door technologie gedreven verandering. De noodzaak blijft om meer toegevoegde waarde te bieden en de klanttevredenheid te verhogen. Daarbij is rendabelere productie essentieel om te zorgen voor stabiele bedrijfsactiviteiten. We zijn dan ook erg enthousiast over de lancering van de Ricoh Pro™ C9100-serie digitale productiesystemen, die onze klanten helpen deze doelstellingen te realiseren. Ze kunnen met vertrouwen investeren in de technologie van Ricoh, die in 2013 ook in Nederland keuze nummer één was voor digitale losblad productiesystemen in kleur.”

Printprofessionals die hun dienstenaanbod willen uitbreiden, kunnen met de mogelijkheden van de Pro C9100-serie snel een breed scala aan nieuwe printtoepassingen opnemen in hun aanbod. Ze kunnen produceren op ongecoate papiersoorten, papier met grove oppervlaktestructuur en gecoat papier van 52 g/m² tot 400 g/m². De productiesystemen ondersteunen ook het dubbelzijdig produceren van bannervellen tot 700 mm en zelfs het bedrukken van speciale media, zoals superglanzende, magnetische, metallic, transparante of synthetische media. Zo kunnen printprofessionals hun expertise snel uitbreiden met kleine (proef)verpakkingen, direct mail, boeken, promotiemateriaal, brochures en visitekaartjes.

Een uitstekende afdrukkwaliteit is verzekerd dankzij de ingebouwde verbeterde VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) van Ricoh, die een beeldkwaliteit van tot wel 1200 x 4800 dpi biedt. De productiviteit ligt hoog met printsnelheden tot 110 pagina’s per minuut voor de Pro C9100 en 130 pagina’s per minuut voor de Pro C9110. Alle snelheden blijven behouden, ongeacht het papiergewicht. De serie is ook geoptimaliseerd voor intensief gebruik dankzij het robuuste en duurzame ontwerp van de productiesystemen en de door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s). Zo kunnen getrainde gebruikers de uptime verhogen. Om een uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, stelt de uitbreiding van Ricoh’s unieke mediabibliotheek gebruikers in staat om verschillende parameters per substraat aan te passen en toe te wijzen, waaronder verschillende ICC-profielen voor de voor- en achterzijde van een vel. De Pro C9100-serie is verkrijgbaar met de EFI E-43-controller of de snellere en krachtigere EFI E-83-controller. De Pro C9100-serie is in Nederland beschikbaar vanaf begin 2015.

Dankzij Ricoh’s betrokkenheid in de markt en inspanningen om te innoveren kunnen printprofessionals de optimale mix kiezen uit Ricoh’s snel groeiende producten- en dienstenportfolio op het gebied van production printing. De introductie van de Pro C9100-serie versterkt het bestaande portfolio van kleuren losblad productiesystemen. Samen met de Pro C7100X-serie bieden deze systemen grafimediabedrijven en centrale repro’s meer productiviteit en creativiteit. Met de recente lancering van het Pro VC60000 rotatief inkjetplatform heeft Ricoh zijn assortiment van rotatieve inkjetpersen uitgebreid. Grootformaatprinters maken het productportfolio compleet. Deze systemen zijn ontworpen voor grafische en signtoepassingen en voor de behoeften van architecten- en ingenieursbureaus en bouwbedrijven. Ricoh’s softwareoplossingen leveren superieure connectiviteit en prestaties voor alle workflowbehoeften van  printprofessionals, of het nu gaat om hybride of volledig digitale omgevingen.

Overzicht van de kenmerken van de Ricoh Pro C9100-serie
•    Hoge productiviteit met printsnelheden tot 110 A4-pagina’s per minuut voor de Pro C9100 en 130 A4-pagina’s per minuut voor de Pro C9110
•    Ondersteunt media tot 400 g/m² op nominale snelheid, zowel bij enkel- als dubbelzijdig printen
•    Optimale beeldkwaliteit van tot wel 1200 x 4800 dpi met Ricoh’s VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Laser)
•    Het maximale standaard velformaat van beide productiesystemen is SRA3
•    Duplex geprinte bannervellen tot 700 mm
•    Maximaal maandelijks volume van 1 miljoen A4-prints
•    Automatische correctie van de kleurdensiteit
•    Nauwkeurig mechanisch registratiesysteem
•    Betrouwbare verwerking van het brede scala aan ondersteunde media wordt gegarandeerd door Ricoh’s nieuwe vacuüm invoertechnologie

Rate this post

Print Friendly