Alphen aan den Rijn, 26 september 2014 – De afgelopen 20 jaar heeft Docspro zich ontwikkeld tot een autoriteit op de Nederlandse markt als het om het leveren van informatiemanagement oplossingen gaat. Van Capture & Archive naar een bredere oplossing en dienstverlening om de informatiestromen binnen organisaties te optimaliseren: ‘Information in Motion’.

docspro_mensen

V.l.n.r.: Leo Schippers, Rogier Schippers en Dennis Zwanenburg (fotografie: Michel ter Wolbeek, De Beeldredacteur)
Pionier in digitaliseren
Docspro was in 1994 één van de eerste partijen in Nederland die een Capture & Archive oplossing introduceerde op de Nederlandse markt. “Het begon allemaal met het leveren van oplossingen voor het scannen van enorme stapels papieren archieven. Ik zag meteen de toegevoegde waarde om die te digitaliseren. Hoewel de markt er destijds nog helemaal niet klaar voor was, zorgden wij dat de oplossing er was voordat de vraag echt goed op gang kwam. En dat is nog steeds zo. We blijven vooruitkijken en inspelen op de vragen en behoefte van morgen,” aldus Leo Schippers, oprichter en algemeen directeur bij Docspro.

Awards en onderscheidingen
Over de jaren heen is Docspro met de zich razendsnel ontwikkelende markt mee geëvolueerd en mag het bedrijf zich rekenen tot de wereldwijde top 10 partners van softwaregiganten als Kofax en Hyland Software. Onderscheidingen zoals De Gouden Factuur,  Kofax EMEA partner of the Year en de partner status van Kofax Diamond Partner en OnBase Platinum Partner onderstrepen de specialistische kennis en ervaring die Docspro heeft opgedaan in de voorbije jaren. “In de afgelopen jaren heb ik Docspro zien groeien van vijf naar dertig medewerkers. Met een vooruitziende blik, uitstekende business partners en de niet aflatende drive van een team van zeer deskundige en betrokken medewerkers is Docspro het stabiele en succesvolle bedrijf geworden wat het vandaag de dag is.” voegt Dennis Zwanenburg, commercieel directeur bij Docspro toe.

De toekomst: Information in Motion
Van oorsprong ondersteund Docspro organisaties bij het verwerken van inkomende documenten en het optimaliseren van documentgestuurde processen op een efficiënte en overzichtelijke manier. “Het gaat niet meer alleen om het slim opslaan van gegevens, het draait nu veel meer om het intelligent uitlezen van de inhoud van de data die langs allerlei kanalen de organisatie binnenkomt. En met de opkomst van mobile devices, cloud en de enorme groei van data neemt de vraag naar onze oplossingen alleen maar toe. We blijven ook de komende jaren duidelijk in een behoefte voorzien!”, licht Rogier Schippers, technisch directeur bij Docspro toe. “De technologie is er en door deze aan te vullen met eigen plug-ins en add-ons, kunnen wij de koppeling maken met de specifieke achterliggende processen en systemen van onze klanten.” Laat informatie voor u werken en zorg dat deze vanzelf op de juiste plek binnen de organisatie valt, ofwel ‘Information in Motion’, luidt de nieuwe pay-off van Docspro treffend.

Nieuw bedrijfsonderdeel: Docspro Business Consultancy
In de afgelopen jaren heeft Docspro bij een groot aantal organisaties in alle sectoren, overheid, bank- en verzekeringswezen, transport & logistiek, zorg en non-profit de bedrijfsprocessen geanalyseerd. Dennis: “Juist die opgedane kennis stelt ons in staat om onze oplossingen en dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op de vraag van vandaag én morgen. Met het nieuwe bedrijfsonderdeel Docspro Business Consultancy spelen we daarop in. Branchespecialisten analyseren de bedrijfsprocessen en geven advies over de inzet van een duurzame en flexibele informatie management oplossing. Daarbij hebben we uiteraard oog voor de investeringen die onze klanten al in een eerder stadium hebben gedaan en bouwen we hier waar mogelijk op voort.”

Kennisdeling: Opleiding en training
Als specialist op het gebied van informatiemanagement is Docspro verbonden aan het opleidingsinstituut Disceru. Docspro verzorgt een belangrijk deel van de Enterprise Input Management leergang met een theoretisch en interactief deel, onder andere aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast organiseert Docspro (in-huis) cursussen voor Kofax gebruikers of beheerders.

Docspro Magazine
Ter ere van het jubileum is er een glossy jubileum magazine uitgebracht. In het magazine leest u interviews met de Docspro directie, medewerkers, relaties en business partners. Nieuwsgierig? Klik hier voor de digitale versie.

Rate this post

Print Friendly