Canon Europe laat tijdens photokina 2014 op haar stand zien hoe fotografen de winstgevendheid van hun inspanningen kunnen verhogen en met aansprekende, hoge kwaliteit grootformaat prints extra omzetstromen kunnen genereren. Photokina 2014 vindt van 16 tot en met 21 september plaats in Keulen, Duitsland.

Naast de presentatie van bekroonde producten die zijn gemaakt met grootformaat printers uit haar imagePROGRAF-assortiment, introduceert Canon ook een uitgave getiteld ‘The Photographer’s Path to Profit’ – met daarin speciaal aandacht voor in-house printen en hoe dit professionele fotografen meer controle kan geven over de printkwaliteit, hoe zij waarde kunnen toevoegen aan de diensten die zij bieden, de kosten voor uitbesteding kunnen verlagen en de winstmarges kunnen vergroten.

Op haar stand deelt Canon ook succesverhalen en kunnen fotografen zien wat met geprinte producten mogelijk is – van fotoboeken en canvasprints tot kunstposters en woondecoratie. Dit alles bovenop de live print demonstraties van een reeks workflows die het gemak en de veelzijdigheid van deze printers laten zien.

“Met een compleet assortiment van scannen tot en met digitaal printen, bevinden wij ons in een unieke positie binnen deze markt en de meerwaarde van dit portfolio is ongeëvenaard,” zegt Yuichi Miyano, Director Wide Format Printing Group bij Canon Europe. “Constante reproductiekwaliteit, kleurconsistentie en harmonieuze workflows zijn slechts enkele voordelen. Tijdens photokina laten we de mogelijkheden zien die er zijn voor fotografen om hierop in te spelen en de commercialisering van hun werk te vergroten.”

“Ongeacht of bezoekers de stand bezoeken om meer te weten te komen over nieuwe producten of dat ze specifiek op zoek zijn naar mogelijkheden hun klanten meer te bieden en zo hun onderneming te laten groeien, ik nodig ze graag uit om te komen kijken wat wij voor hen kunnen betekenen,” voegt Miyano toe.

Tijdens het zes dagen durende evenement toont Canon de 12-kleuren imagePROGRAF iPF6450 (24”) en imagePROGRAF iPF8400 (44”) printers – beide zijn speciaal ontworpen voor proofing, fotoprints en kunstproducties.

De afgelopen 18 maanden heeft Canon zowel haar acht als 12-kleuren imagePROGRAF-assortiment vernieuwd en uitgebreid met een reeks vermeldenswaardige kenmerken, zoals een optionele spectrofotometer. Dit heeft ertoe geleid dat het assortiment tijdens de uitreiking van de 2014 Buyer’s Laboratory LLC (BLI) awards* werd uitgeroepen tot ‘Wide Format Graphic Arts Printer Line of the Year’.

Naast een reeks succesverhalen over hoe toonaangevende fotografen uit de modewereld, journalistiek en sport hebben geprofiteerd van in-house grootformaat printen, bevat The Photographer’s Path to Profit ook een gids naar enkele van de meest gebruikte printtoepassingen in de wereld van professionele fotografie.

Na registratie op de Canon-stand kunnen bezoekers een exemplaar van deze uitgave downloaden.

Rate this post

Print Friendly