Londen, 9 september 2014 Fujitsu lanceert een nieuw model in zijn bekroonde ScanSnap-documentscannerserie: de Fujitsu ScanSnap iX100. Dit draagbare apparaat met ingebouwde wifi-verbinding en batterij maakt scannen onderweg efficiënter en productiever dan ooit. De scanner voldoet aan de eisen van zakelijke gebruikers – waar ze ook zijn en welk document ze ook willen scannen. Dit nieuwste lid van de ScanSnap-familie stelt mobiele gebruikers in staat documenten via wifi rechtstreeks op te slaan op smartphones, tablets, pc’s en Macs. Ook is het mogelijk deze meteen te delen via clouddiensten. Met een gewicht van slechts 400 gram en een scansnelheid van 5,2 seconden per pagina (A4, kleur, 200/300 dpi) is hij tot op heden de snelste in zijn klasse. De ScanSnap iX100 laat iedere zakelijke gebruiker productiever en efficiënter te werk gaan – waar hij of zij ook is.

“Nu steeds meer mensen buiten hun kantoor werken, zijn mobiele apparaten als tablets en smartphones standaarduitrusting geworden voor de meeste zakelijke gebruikers”, zegt Mike Nelson, vicepresident van PFU Imaging Solutions Europe Ltd. “Onze ScanSnap iX100 is een kleine en zeer betrouwbare scanpartner die de efficiëntie van mobiele werknemers enorm vergroot.”

“We ontwikkelen onze ScanSnap-scannerserie voortdurend om de behoeften van huidige en toekomstige klanten te kunnen vervullen”, zegt Klaus Schulz, manager Product Marketing EMEA van PFU Imaging Solutions Europe Ltd. “Mobiele werknemers zijn nu in staat documenten, visitekaartjes of bonnetjes via wifi op te slaan, zonder zich zorgen te maken over het wifi-netwerk of een wirwar aan kabels.”

Oneindig veel toepassingsmogelijkheden

De wifi-verbinding en ingebouwde lithium-ion-batterij biedt gebruikers de ultieme draagbare-scannervaring. Met de ScanSnap iX100 hebben mobiele werknemers de vrijheid taken uit te voeren vanaf elke locatie. De krachtige GI-processor levert automatisch gecorrigeerde beelden in hoge kwaliteit vanuit elk document, die later beschikbaar zijn als jpeg, pdf, doorzoekbaar pdf-bestand, of als bewerkbaar Word-, Excel- of PowerPoint-document.

Dit maakt de ScanSnap iX100 de eerste keus scanoplossing voor verzekeringsagenten, salesmedewerkers, auditors, advocaten en elke andere professional die documenten moet scannen buiten zijn kantoor. Gebruikers in kleine bedrijven of studenten profiteren tegelijkertijd ook van het compacte formaat en de veelzijdigheid van dit apparaat.

Automatisch aanpassen aan de netwerkomgeving

De ingebouwde wifi vindt automatisch de netwerkomgeving thuis, op kantoor of onderweg en switcht eenvoudig tussen de verschillende omgevingen. Gebruikers kunnen rechtstreeks draadloos scannen naar hun Android- of iOS-device, zelfs als er geen wifi-accesspoint is.

  • Thuis: verbind via het accesspoint van de router in je huis
  • Op kantoor: verbind via de beveiligde wifi-netwerkomgeving
  • Onderweg: verbind met behulp van de ad-hocmodus zonder een accesspoint

Nieuwe features voor nieuwe efficiëntie

Twee geavanceerde features in het bijzonder helpen de scantijd te verkorten en het werk van mobiele gebruikers efficiënter te maken.

 

  • Dual Scan. Deze nieuwe feature stelt gebruikers in staat twee kleine documenten, zoals bonnetjes of visitekaartjes, tegelijk te scannen. De ScanSnap iX100 herkent automatisch het papierformaat.
  • Automatisch een document van twee pagina’s samenvoegen. Documenten tot een grootte van A3 zijn te digitaliseren zonder dat een documenthouder nodig is. Door simpelweg het document in tweeën te vouwen, voegt de ScanSnap iX100 ze na het scannen automatisch samen. Een voorbeeld is een grafiek die verspreid is over het midden van een A3-pagina.

 

De Fujitsu ScanSnap iX100 ondersteunt Windows, Mac OS, Android en iOS. Gebruikers kunnen tot wel 260 pagina’s (A4, kleur, 300 dpi) scannen als het apparaat volledig opgeladen is. De scanner wordt geleverd met een uitgebreid pc/Mac-softwarepakket. Dit bestaat uit ScanSnap Manager, ScanSnap Organizer, CardMinder en ABBYY FineReader for ScanSnap en Scan to Microsoft SharePoint (alleen voor pc). De ScanSnap Connect Application is gratis te downloaden in Google Play voor Android-gebruikers, in de Amazon Appstore voor Kindle-gebruikers en de Apple Store voor iOS-gebruikers. De scanner is verkrijgbaar bij Fujitsu-salespartners vanaf 9 september 2014. De adviesprijs is 229 euro (183 pond, 297 dollar), exclusief btw.

‘Selfie-wedstrijd’ bij de productlancering

Fujitsu organiseert een selfie-wedstrijd bij de introductie van de ScanSnap iX100. Klanten die tussen 9 september en 10 december 2014 een ScanSnap iX100 kopen, kunnen meedoen en kans maken op een Fujitsu-tablet. Hiervoor maken ze een foto van zichzelf tijdens het scannen met de iX100 in een grappige of ongebruikelijke situatie.

Rate this post

Print Friendly