Samsung Canada heeft het Canadese software bedrijf PrinterOn overgenomen. PrinterOn ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor cloud priting en printen vanaf smart phones en tablets. Daarnaast ontwikkelt ze oplossingen voor het betaald kunnen printen in publieke ruimten, zoals in hotels en vliegvelden. In Nederland is deze oplossing bekend onder de naam Hotspot printing welke wordt geleverd door Ricoh Nederland.

Samsung is de afgelopen jaren sterk aan het investeren in het printers en multifunctionals voor de consument en het bedrijfsleven. Het assortiment voorziet in printers tot 50 ppm en A4 en A3 multifunctionals tot 35 ppm. Samsung introduceerde in september als eerste een productlijn op basis van het Android besturingssysteem. Naast deze afdrukapparatuur levert Samsung een volledig assortiment aan oplossingen voor het inrichten van de digitale werkplek, waaronder beeldschermen, digitale presentatieborden, smart phones en tablets.

Met de overname wil Samsung haar software oplossingenportfolio verder versterken ten behoeve van de mobile eco-system for work.

Consolidatie

De consolidatie in de documentindustrie zet zich voort. De afgelopen jaren was er vooral sprake van overnames door de hardware fabrikanten van printers en kopieerapparatuur, zoals de overname van Océ door Canon en Nashuatec en IBM door Ricoh. Ook op het gebied van software worden overnames gedaan, zo heeft OpenText de CCM output oplossing Streamserve overgenomen en Oracle de ECM oplossing Stellent. Nuance heeft de afgelopen jaren print management oplossingen Equitrac en Safecom en scan management oplossingen e-copy, NSI autostore ingelijfd. Lexmark is door middel van overnames Perceptive voor ECM oplossingen aan het opbouwen.

De consolidatie zal zich de komende tijd zeker voortzetten.

Rate this post

Print Friendly