Delft, 4 september 2014 – Samsung heeft tijdens het ‘Smart MultiXpress’ Unveiling Event op IFA in Berlijn ’s werelds eerste printers getoond die werken op het Android besturingssysteem. De printers zijn daardoor zelfstandiger, intuïtiever en beter inzetbaar voor zakelijke omgevingen.

In totaal zijn er vandaag tien multifunctionele printers onthuld. Deze printers passen in het IT- en Smart Office ecosysteem van Samsung. Ze vallen in het bijzonder op vanwege de gebruiksvriendelijke userinterface en de mogelijkheid om zonder aansturing van een pc of server te printen.

• Gemakkelijk mobiel printen zonder pc dankzij Android-besturingssysteem
• Toekomstbestendig dankzij NFC Pro
• Optimale gebruiksvriendelijkheid met het 10,1 inch touchscreen

De nieuwe Smart MultiXpress printerlijn is voorzien van Samsungs Smart UX Center. Een op touch-gebaseerde interface die geheel te personaliseren is en al wordt gebruikt in Samsungs Galaxy-lijn smartphones en tablets. Bovendien zijn de Smart MultiXpress printers de eerste printers met haptische technologie, waardoor de printer reageert op bewegingen, vibraties of lichte druk.

De nieuwe serie Smart MultiXpress multifunctionele printers (MFP′s) is uitgevoerd met een 10,1 inch touchscreen dat gebruikers in staat stelt om te zoeken en te printen vanuit webbrowsers, e-mails, kaarten, afbeeldingen of andere bronnen. Zonder tussenkomst van een pc of server. Het scherm biedt daarnaast de mogelijkheid om printvoorbeelden van documenten te bekijken, te wijzigen of er notities bij te plaatsen.

Smart Office met superieure prestaties
″De manier van werken wordt steeds mobieler, daarom gaat Samsung verder in de zoektocht naar nieuwe printoplossingen. Printoplossingen die zowel intuïtief in gebruik zijn en superieur presteren, als die de efficiëntie en productiviteit voor mobiel werken vergroten″, zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland.

“De introductie van op Android-gebaseerde MFP’s verbetert de Smart Office-ervaring van zakelijke gebruikers en maken meer geavanceerde en multidimensionale printtechnologieën mogelijk”, aldus Swart. ″Onze nieuwe printerlijn combineert de beste IT-technologie met de kennis van kantoorautomatisering om innovatievere producten te maken voor de zakelijke markt.″

De introductie van Samsung Smart MultiXpress printers met een 1 GHz dual-core CPU leidt tot een hogere klanttevredenheid en productiviteit. Ook wordt de papierdoorvoer verhoogd tot 1,5 keer de snelheid van huidige printers met een 1 GHz single-core CPU. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers zonder onderbrekingen grote documenten printen en scannen.

Samsung Smart MultiXpress modellen
De nieuwe lijn Smart MultiXpress multifunctionele printers bestaat uit tien modellen, onderverdeeld in vier categorieën. Alle modellen zijn voorzien van Samsungs Rendering Engine for Clean Page (ReCP) en polymeriserende toner voor scherpere en meer glossy (kleuren)beelden. Omdat de printers langer met een toner of drum-technologie doen en ze een langere levensduur kennen dan soortgelijke printers in de markt, scoren ze beter als het gaat om betrouwbaarheid en totale kosten.

Smart MultiXpress X4300 serie A3 kleuren MFP’s:

 • Modellen: X4300LX, X4250LX en X4220RX
 • Printsnelheid: respectievelijk 30, 25 en 22 pagina’s per minuut.
 • De X4300 heeft Dual-Scan ADF-technologie voor het scannen van 100 dubbelzijdige afbeeldingen per minuut (ipm) in kleur en tot 120 dubbelzijdige afbeeldingen per minuut voor de mono printers.
 • De XL4300LX multifunctionele printers hebben een printcapaciteit van 85.000 pagina’s per maand, 23.000 pagina’s per (zwart/wit) toner of 100.000 pagina’s met drumcartridges.

Smart MultiXpress K4350 serie A3 monochrome MFP’s

 • Modellen: K4350LX, K4300LX en K4250RX
 • Printsnelheid: respectievelijk 35, 30 en 25 pagina’s per minuut.
 • Dual Scan ADF technologie tot 100 dubbelzijdige scans in kleur of tot 120 dubbelzijdige scans in zwart-wit.
 • Printcapaciteit: tot 85.000 pagina’s per maand, 35.000 pagina’s voor de toner of 200.000 pagina’s met drumcartridges.

Smart MultiXpress M5370 serie A4 monochrome MFP’s

 • Modellen: M5370LX en M4370LX
 • Printsnelheid: respectievelijk 53 en 43 pagina’s per minuut.
 • M5370-printers hebben Dual-Scan ADF technologie om tot 80 dubbelzijdige scans afbeeldingen per minuut te scannen.
 • M5370-printers hebben een capaciteit tot 300.000 pagina’s per maand, 30.000 pagina’s per toner en met drumcartridges 100.000 pagina’s.

Smart MultiXpress M4580 serie A4 monochrome MFP’s

 • Modellen: M4580FX en M4583FX
 • Printsnelheid: 45 pagina’s per minuut.
 • Dual-Scan ADF technologie in staat om tot 60 dubbelzijdige scans afbeeldingen per minuut te scannen.
 • M4580 print tot 200.000 pagina’s per maand, 40.000 per toner en met drumcartridges tot 100.000 pagina’s.

Flexibel en schaalbaar
Dankzij het Android-besturingssysteem zijn de Smart MultiXpress MFP-printers ongelimiteerd schaalbaar met de print-app, vergelijkbaar met Samsung Cloud Print op de smartphone. Ook zijn de Smart MultiXpress MFP’s geschikt voor Samsungs XOA (eXtensible Open Architecture) printplatform en kan het volledig aan de wensen van de zakelijke gebruiker worden aangepast.

Tot slot kunnen de printers worden uitgebreid met los verkrijgbare NFC Pro (geavanceerde Near Field Communication-technologie) accessoires. Hiermee voldoen de printers aan de veranderende behoeften van de B2B-markt. Dankzij de NFC Pro-uitbreiding wordt mobiel printen met een smartphone eenvoudiger, is de authenticatie verbeterd (pull printing) en zijn er meer administratieve IT-functies toegevoegd. Zo is er de mogelijkheid om met een enkele aanraking tussen de smartphone en de NFC Pro-accessoire de beveiligingsinstellingen van een multifunctionele printer te klonen naar andere printers.

Rate this post

Print Friendly