Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) is sinds april 2013 een nieuwe regionale uitvoeringsdienst in Zuid-Holland. Medewerkers van negen gemeenten en de provincie zijn bij elkaar gebracht. “Extra bijzonder was het uitgangspunt om meteen volledig digitaal en zaakgericht te gaan werken. Geen wonder dat collega’s en vakgenoten onze ontwikkelingen met veel interesse volgen.” Aldus Hans Seinen, Informatiemanager. Waar voorheen de verwerking van inkomende post (150.000 pagina’s) een dag in beslag nam, gaat dat nu in een ochtend.

De voordelen voor ODH:

  • Tijdsbesparing van 50%;
  • 80% herkenning en automatische registratie;
  • Eenvoudiger validatieproces, een voordeel voor de gehele organisatie.

De case van ODH

Drie medewerkers vanuit verschillende posities vertellen over de grote stap om vanaf de start volledig digitaal en zaakgericht te werken en hoe dit werd gerealiseerd. De verwerking van honderden documenten door vier medewerkers van de Documentaire Informatie Voorziening, kostte voorheen een dag. Tegenwoordig kunnen zij dit in een ochtend verwerken dankzij Kofax door ICreative.

 

[btn link=”http://www.icreative.nl/voorheen-een-dag-nu-een-ochtend-werk-case-odh/” color=”navyBlue” size=”size-xxl”]Lees de praktijkcase Digitale Postkamer[/btn]

 

Rate this post

Print Friendly