‘s-Hertogenbosch 1 september 2014 –Canon Europe heeft vandaag de Océ PlotWave 500 geïntroduceerd, de nieuwste grootformaat printer in haar assortiment printers met Océ Radiant Fusing-technologie. De Océ PlotWave 500 is een all-in-one grootformaat zwart-wit printer, kleurenscanner en copier, ontworpen voor de mid-volume markt voor technische documenten.

Het nieuwe systeem past perfect tussen de laagvolume Océ PlotWave 340/360 en de Océ PlotWave 750 productieprinter. De Océ PlotWave 500 is ideaal voor gebruik in CAD-omgevingen (zoals in de AEC-branche, bij overheids- en nutsinstellingen, in de maakindustrie en bij commerciële reprografen) met printvolumes tussen 7.000 en 25.000 m2 per jaar.

Snelheid en printresolutie
De Océ PlotWave 500 heeft hetzelfde Océ ClearConnect touchscreen gebruikerspaneel – vergelijkbaar met tablet-technologie – als andere modellen in het assortiment. Daarnaast heeft de printer een snelheid van 10 A1-afdrukken per minuut met een resolutie van 600 x 1.200 dpi. Deze snelheid en printresolutie zijn mogelijk dankzij een controller en printtechnologie van de nieuwste generatie. Verder biedt de printer plaats aan maximaal vier mediarollen, zodat 730 m2 aan prints zonder onderbreking kan worden geproduceerd.

Océ Radiant Fusing-technologie
De Océ Radiant Fusing-technologie stelt de Océ PlotWave 500 in staat vanuit de slaapstand binnen (gemiddeld) 30 seconden de eerste print af te leveren. Omdat de toner op het papier smelt, in plaats van te worden overgebracht op een verwarmde rol, zorgt deze technologie voor scherpere prints dan bij traditionele fixeertechnologie. Deze technologie kent een zeer korte opwarmtijd vergeleken met traditionele printers waarbij dit tot vier minuten kan duren. Dit kan per dag een uur of meer aan kostbare tijd besparen.

Duurzaam
De Océ PlotWave 500 voldoet aan Energy Star 1.1 en is met duurzame, slijtvaste onderdelen ontworpen voor intensief gebruik. Daarnaast is de nieuwe printer veel zuiniger met energie dan soortgelijke technologieën op de markt, omdat het systeem slechts de energie verbruikt en produceert die nodig is voor een printopdracht. Dit resulteert in minimale verspilling, minder warmteontwikkeling en een lagere ozonemissie.

Uniforme workflow
Evenals bij de Océ PlotWave 340 en 360 is de Océ PlotWave 500 volledig geïntegreerd met de cloud, zodat gebruikers kunnen printen vanuit- en scannen naar de cloud via een mobiele telefoon, tablet, USB-device of netwerk. Dankzij de Océ Publisher Mobile app hebben gebruikers met een mobiel apparaat toegang tot de printer. De Océ PlotWave 500 werkt met de universele Océ software suite die eruit ziet en functioneert als bij alle andere Océ grootformaat systemen. Gebruikers kunnen opdrachtinstellingen selecteren en taken uitvoeren via het Océ ClearConnect multi-touch bedieningspaneel, de printer driver en de verzendtool. Ook dit gaat op dezelfde manier als bij andere Océ grootformaat systemen voor kleur en zwart-wit. Dit zorgt voor een uniforme workflow voor de Océ PlotWave 750, Océ PlotWave 500, Océ PlotWave 340/360, Océ ColorWave 650/550 en Océ ColorWave 300.

Diagnose op afstand
De Océ PlotWave 500 is ontworpen om het onderhoud zo gemakkelijk mogelijk te maken. Alle verwerkingsunits bevinden zich op een goed toegankelijke plaats, om de duur van onderhoudswerkzaamheden te minimaliseren. En met diagnose op afstand kunnen technici op elk gewenst moment toegang krijgen tot de printer, indien de gebruiker dat toestaat, zodat stilstand nog verder wordt beperkt.

“Het assortiment met Océ PlotWave-technologie heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld met printsystemen die aansluiten bij de specifieke wensen van gebruikers, en is nu een bewezen technologie voor grootformaat prints in de wereld van technische documenten,” zegt Yuichi Miyano, Director of Wide Format Group bij Canon Europe.

“Deze nieuwste ontwikkeling vergroot het assortiment multifunctionele Océ PlotWave zwart-wit printers. We verheugen ons erop de mogelijkheden van dit nieuwe systeem te laten zien aan gebruikers en hen vervolgens te helpen er indrukwekkende resultaten mee te behalen.”

Rate this post

Print Friendly