Delft, 31 juli 2014 – Samsung introduceert twee nieuwe laserprinters die voorzien zijn van Near Field Communication-technologie. Hierdoor wordt mobiel printen gemakkelijker en sneller dan ooit. De printers zijn speciaal ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf.

De nieuwe ProXpress C2620/2670 lijn bestaat uit de A4 kleuren laserprinter C2620DW en de multifunctional A4 kleuren laserprinter C2670FW. Deze laatste kan naast printen ook documenten scannen, kopiëren en faxen. Beide nieuwe printers zijn geschikt voor het printen via NFC-technologie waarmee gebruikers contactloos een document printen door de smartphone vlakbij de printer te houden.

“Voortbordurend op het succes van Samsungs eerste NFC-printers uit 2013, zijn de ProXpress C2620/2670 ontworpen. Deze printers produceren daardoor documenten van hogere kwaliteit en verbeteren de workflow dankzij het mobiele printen”, zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland. “Samsung verbetert continu haar printtechnologie om innovatief te blijven en om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Die NFC-technologie stelt bedrijven in staat om gemakkelijker in te spelen op de wens van medewerkers om vanaf hun mobiele device te printen. Daarom ondersteunen de ProXpress C2620/2670 ook Google Cloud Print. Ook kunnen IT-beheerders dankzij NFC direct op hun eigen smartphone zien als er een probleem is met de printer. Door een smartphone te tappen op de printer, stuurt deze de operationele status, plus mogelijke oplossingen voor eventuele problemen, in korte videofragmenten door naar de beheerder.

Samsungs open platform, XOA Web, maakt het mogelijk om software van derden te koppelen aan de C2620/2620 en zo de printers te optimaliseren voor iedere onderneming. Zo versturen gebruikers documenten naar de printer vanaf hun pc, smartphone of tablet dankzij Ringdale’s followMe. Vervolgens kunnen zij hun printopdracht printen bij iedere aangesloten printer.

Groter touchscreen
De beide printermodellen zijn voorzien van een groot touchscreen van 4,3 inch. Hierdoor is de bediening van de printer nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Bovendien vallen de printers op door de hoge doorvoersnelheid van 26 kleurenprints per minuut en het lage energieverbruik. Beide printers hebben een 533 MHz dual CPU en printen op vrijwel elk soort papier, ongeacht de papiersoort, dikte of grootte.

Dankzij Samsungs unieke beeldtechnologie en de Rendering Engine for Clean Page (ReCP), produceren deC2620/2670 laserprinters teksten en afbeeldingen van professionele kwaliteit. De polymeriserende toner maakt kleuren levendiger en voorziet ze van een glossy uitstraling.

Lagere kosten
Innovatief aan de ProXpress C2620/2670 is verder het energie-, toner- en papierverbruik. Beide printers verlagen het stroomverbruik met gemiddeld 20 procent dankzij de award-winnende Easy Eco Driver-technologie, die Samsung samen met Buyers Laboratory Inc. heeft ontwikkeld. Easy Eco Driver past automatisch lettertypen, lettergrootte en afbeeldingen aan zonder het originele document te wijzigen. Dit resulteert in een lager energieverbruik, minder tonergebruik en efficiënter papiergebruik. Samsungs Instant Fusing System-technologie zorgt voor een kortere opwarmtijd, waardoor het energieverbruik tot 35 procent verlaagd wordt.

De ProXpress C2620DW is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 499,-, de ProXpress C2670FW is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 799,-. Beide printers zijn beschikbaar vanaf medio september.

Rate this post

Print Friendly