Amsterdam 29 juli, 2014 – Konica Minolta introduceert de nieuwste versie van YSoft SafeQ, een oplossing voor afdrukbeheer. Hiermee wordt het afdrukken voor bedrijven eenvoudiger, veiliger en kostenbesparender. Met de oplossing kunnen gebruikers direct vanaf een smartphone of tablet afdrukken. Daarnaast zijn vertrouwelijke documenten beveiligd en wordt automatisch bepaald welke printer het meest geschikt is voor de betreffende opdracht. De oplossing biedt organisaties volledig inzicht in de kosten en mogelijkheden voor procesoptimalisatie.

“Met YSoft SafeQ 5 hebben wij een uitgebreide oplossing voor afdrukbeheer in ons portfolio, die bedrijven uit elke branche een breed aantal functies biedt. Organisaties kunnen hiermee hun afdrukomgeving optimaliseren, kosten verlagen, de beveiliging van documenten verhogen en de belasting op het milieu verminderen”, benadrukt Robin Schieveen, Product Manager bij Konica Minolta. Eén van de nieuwe functies van de software is mobiel afdrukken. Gebruikers kunnen vanaf mobiele systemen, zoals smartphones en tablets, locatieonafhankelijk hun documenten afdrukken. Met Print Roaming kunnen zij deze afgedrukte documenten bij elke printer binnen de organisatie ophalen.

Vertrouwelijke documenten blijven vertrouwelijk

Veiligheidsfuncties van de servergebaseerde software YSoft SafeQ 5 zorgen ervoor dat vertrouwelijke documenten zijn beschermd tegen toegang door onbevoegden. Gebruikers dienen zich bij het systeem te identificeren met een PIN-code, wachtwoord of ID-kaart. Pas daarna zal het afdrukken starten. Dit verkleint de kans dat documenten per ongeluk worden achtergelaten bij de printer en worden opgehaald door onbevoegde personen.

Dertig procent lagere printkosten

Met ‘Rules Based Printing’ worden afdrukopdrachten – afhankelijk van de grootte en het soort opdracht – naar de meest geschikte printer gestuurd. Deze functie regelt automatisch of in kleur, zwart-wit, eenzijdig of dubbelzijdig moet worden afgedrukt. Hierdoor is een besparing tot dertig procent mogelijk en wordt het milieu minder belast.

Inzicht in kosten door rapportages

YSoft SafeQ 5 biedt de mogelijkheid om elk afdruk-, kopieer- of scanproces te volgen en te verrekenen. Rapportages kunnen eenvoudig en automatisch worden opgesteld. “Met deze rapportages hebben veel bedrijven voor het eerst inzicht in hun afdrukkosten en hoe hun afdruksystemen worden gebruikt. Op deze manier kunnen zij hun afdrukomgeving verder optimaliseren en een potentiële kostenbesparing bepalen en realiseren”, stelt Schieveen.

De nieuwe versie van de software beschikt ook over de Pay-per-Print-optie. Voorbeelden van toepassingsgebieden zijn scholen, universiteiten en bibliotheken. Zij bieden studenten vaak afdruk-, kopieer- of scanfuncties aan. De grootste uitdaging bestaat uit het beschikbaar stellen van afdrukdiensten en het verrekenen van het gebruik daarvan, zonder een al te grote administratieve belasting. YSoft SafeQ 5 maakt een betrouwbare toegang tot alle systemen mogelijk en verrekent de afzonderlijke afdruk-, kopieer-, of scanprocessen met de gebruiker. Daarbij kunnen verschillende prijzen voor elk soort opdracht of gebruiker worden vastgelegd.

Rate this post

Print Friendly