Breukelen, 21 juli 2014 – Xerox zet zich wereldwijd actief in om klanten te beschermen tegen namaak supplies en producten. Deze kunnen leiden tot beschadigde apparatuur, kwalitatief lagere output en hogere kosten.Samen met Original Equipment Manufacturers (OEM’s), de lokale politie en de douane gaan ze de strijd aan tegen de zwarte markt van Print Supplies. Tevens beschermt Xerox hiermee haar channelpartners die toners leveren.

Xerox heeft een wereldwijd team samengesteld dat gespecialiseerd is in merkbescherming, corporate security en bestrijding van vervalsing. Volgens The Imaging Supplies Coalition worden de wereldwijde gevolgen van namaak geschat op $3,5 tot $5 miljard per jaar. De industrie is vaak doelwit van onofficiële distributeurs, omdat de vervalste toners nauwelijks worden gecontroleerd door de consument en niet te onderscheiden zijn van de originele toners. Pas tijdens het gebruik wordt duidelijk dat het namaaktoners zijn door de slechte afdrukkwaliteit en foutmeldingen tijdens het printproces.

Xerox heeft meegeholpen met verschillende inbeslagnames van valse tonercartridges in bijvoorbeeld China en Brazilië.

Xerox producten zijn voorzien van holografische beveiligingslabels met een uniek serienummer en streepjescode. Zo kan de consument controleren of de aankoop een origineel product betreft. Als distributeurs knoeien met deze labels of deze verwijderen, wordt geadviseerd contact op te nemen met Xerox.

Rate this post

Print Friendly