Met de overname van de bindactiviteiten van Kerpha Specials & Displays uit Amsterdam, heeft Scan Laser niet alleen apparatuur overgenomen maar ook de jarenlange kennis en ervaring van twee medewerkers.

Doordat de productie nu onder één dak bij Scan Laser plaatsvindt zijn de levertijden verkort en wordt niet langer gewerkt met opstartkosten. Dit goede nieuws heeft ertoe bijgedragen dat inmiddels drie keer zo veel bestellingen voor hard gebonden boeken zijn verwerkt als over dezelfde periode een jaar geleden. Deze groei in volume zal ertoe leiden dat naast de bestaande bindapparatuur van Kerpha ook geïnvesteerd zal worden in apparatuur voor verdere automatisering van het maken van banden. Installatie hiervan wordt nog dit jaar verwacht.

Met de komst van de bindapparatuur is het tevens mogelijk om linnen banden met stofomslag  te maken. Alle boeken worden in pur gelijmd waardoor de kwaliteit van ook de enkele stuks vergelijkbaar is met genaaid gebonden boeken.

Directeur Sander Jansen over de nieuwe ontwikkelingen: “Met deze uitbreiding in onze dienstverlening zetten wij opnieuw een grote stap om een belangrijke rol te spelen in het boekenvak. De mogelijkheid om heel kleine oplagen in harde band voordelig te kunnen produceren is nu net zo bijzonder als paperbacks in oplage één in 2005, waarmee we toen de eerste aanbieder waren die dat succesvol in de markt zette. Boekenwebshops kunnen, naast de paperbacks,  nu ook de hard gebonden boeken pas na bestelling laten produceren en versturen door Scan Laser. Dit is uniek in de markt. ”

Rate this post

Print Friendly