’s-Hertogenbosch / ’s-Gravenhage, 7 juli  2014 – Hogeschool Inholland heeft na een Europese Aanbesteding gekozen voor Ricoh als haar nieuwe print- en reprodienstverlener. Marcel Nollen, Lid College van Bestuur van Inholland en Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland hebben op 1 juli de meerjarige overeenkomst getekend. Het contract omvat de inrichting, levering en het onderhoud van 160 multifunctionals en de volledige uitbesteding van de reprodienstverlening. Inholland zet met dit contract een belangrijke volgende stap in het verder professionaliseren van haar dienstverlening voor medewerkers en studenten en realiseert tegelijkertijd een kostenbesparing van ruim 35% en een aanzienlijke CO2-reductie

Voorbereid op de toekomst

Monique Koelewijn, Directeur Facilitaire Zaken en Vastgoed van Inholland: “Na een Europese Aanbesteding is Ricoh als winnaar uit de bus gekomen. Naast de aanzienlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering biedt Ricoh ons ook een toekomstbestendige dienstverlening. Dat is noodzakelijk voor ons omdat het onderwijs steeds sneller verandert. Daar moeten wij, en dus ook onze partners, goed op in kunnen spelen. We zien nu al dat onze medewerkers en studenten steeds meer digitaal en tijd- en plaats onafhankelijk gaan werken. Zij kunnen straks vanaf iedere locatie en vanaf ieder device documenten printen. Bijkomend voordeel is dat we de chipknip voor het betaald printen en kopiëren ook per direct kunnen uitfaseren. Studenten kunnen straks online of via een app op hun smartphone of tablet hun printtegoed opwaarderen. Ook dit wordt volledig door Ricoh verzorgd, zodat wij er geen omkijken naar hebben.”

Duurzame dienstverlening

Ricoh heeft de huidige situatie bij Inholland in kaart gebracht en een optimalisatie advies gepresenteerd. Dit leidt ertoe dat Inholland van ruim 300 machines, twee merken en diverse typen en modellen teruggaat naar 160 Ricoh kleuren multifunctionals en een beperkt aantal netwerkprinters. Dat is een reductie in het aantal machines van ruim 45 %. Door de vermindering in machines en het standaard dubbelzijdig printen zal de papier- en energiereductie ruim 25% bedragen. Aan papier betekent dat een besparing die gelijk staat aan 47 bomen en voor energie een vermindering vergelijkbaar met 93 huishoudens. Daarnaast worden de huidige drie reprolocaties gesloten en vervangen door een web2print dienstverlening. Hierdoor wordt er ook nog een aanvullende besparing gerealiseerd op vierkante meters. Via een webportal kunnen medewerkers en studenten repro-opdrachten digitaal aanleveren, waarna Ricoh ze produceert en op locatie van Inholland aflevert. Ricoh zal gedurende de zomervakantie de multifunctionals plaatsen en het web2print portal inrichten zodat ruim voor aanvang van het nieuwe collegejaar de nieuwe dienstverlening beschikbaar is.

Klantbeleving en student centraal

Maurice Janssen Duijghuijsen, Client Director Education bij Ricoh: “Wij zijn er trots op dat Inholland voor Ricoh heeft gekozen. Met ruim 32.000 studenten, 2.200 medewerkers gevestigd op acht locaties in de Randstad is Inholland één van de grootste hogescholen van Nederland. Dit stelt zware eisen aan de dienstverlening. En juist hierin weten we door onze jarenlange ervaring in het onderwijs het verschil te maken. Simpel gezegd, de klantbeleving en kwaliteit van dienstverlening moeten beiden excellent zijn. Wij zijn pas tevreden als onze klanten ons aanbevelen bij collega’s of vrienden. Dat is onze graadmeter voor succes.

Door vervolgens de student en zijn of haar behoeften centraal te stellen, zijn we in staat innovatieve diensten te bieden. Een sprekend voorbeeld hiervan is Ricoh myPrint. Deze mobiele print- en betaaldienst, is sinds de introductie in 2012, inmiddels door meer dan dertig onderwijsinstellingen in gebruik. Studenten kunnen via hun eigen device of app eenvoudig printtegoed opwaarderen en printen. Dit is een Nederlandse innovatie die in co-creatie met het onderwijs is doorontwikkeld en nu versneld wordt uitgerold op diverse internationale universiteiten en hogescholen. Daarnaast geeft Ricoh ook gastcolleges, biedt stage- en afstudeerplaatsen en onderneemt en investeert samen met instellingen in het verbeteren van het onderwijs.  

Rate this post

Print Friendly