Amsterdam 2 juli, 2014 – Konica Minolta, leverancier van documentoplossingen, introduceert twee nieuwe kleurenprintsystemen: de bizhub PRESS C1085 en de bizhub PRESS C1100. De productieprintsystemen bieden een hoge performance en afdrukkwaliteit en beschikken over diverse afwerkingsopties. Dit maakt de bizhubs zeer geschikt voor grafische ondernemingen, in-house reprografische afdelingen en Print-for-Pay-dienstverleners.

Hoge performance 

De bizhub C1085 en C1100 hebben een printsnelheid van respectievelijk 85 en 100 pagina’s per minuut en zijn de snelste digitale kleurenproductieprinters van Konica Minolta. Ze zijn geschikt om uiteenlopende printopdrachten met krappe deadlines efficiënt te verwerken. Daarnaast verwerken ze alle soorten papier met een gewicht van 55 tot en met 350 g/m² zonder verlies van snelheid. De vacuüm-feed papiertoevoer zorgt voor een betrouwbare papiertransport en kan optioneel worden uitgerust met een scanfunctie. Bovendien kunnen er drie papiertoevoerunits aan worden gekoppeld, wat neerkomt op een totale capaciteit van negen lades en 13.890 vel.

Technologie voor hoge beeldkwaliteit

De Simitri® HD E-polymeertoner zorgt voor een hoge kwaliteit voor het printen van afbeeldingen. Daarnaast is de nieuwste versie van de Screen-Enhancing Active Digital Process-technologie toegevoegd om afbeeldingen nog beter te kunnen verwerken. Ook is een output-feedbacksysteem geïntegreerd voor het monitoren van de printkwaliteit, evenals een automatisch systeem voor het realtime controleren en bijstellen van de kleurdichtheid. Dit zorgt voor nauwkeurigheid en stabiliteit tijdens het productieproces.

Diverse afwerkingsopties

Om winstgevender te worden op het gebied van productie-printing en tegelijkertijd toegevoegde waarde aan klanten te kunnen bieden zijn de bizhubs uitgerust met diverse afwerkingsopties. Zo bevatten ze mogelijkheden voor het maken van boekjes, verlijmen, automatisch inbinden (op basis van een ringbandsysteem) en stapelunits met een capaciteit tot maximaal 10.000 vel. Op deze manier kunnen, door middel van één productieproces, verschillende eindproducten worden geleverd die toegevoegde waarde bieden, zonder dat hier extra handelingen voor nodig zijn.

Erik Klute, Productmanager Production Printing bij Konica Minolta: “Professionals op het gebied van digitaal printen streven naar een steeds hogere productiviteit en afdrukkwaliteit. Dit betekent echter wel dat de systemen een nog betere performance moeten hebben. Onze nieuwe bizhubs PRESS C1085 en C1100 voldoen aan deze eisen en leggen het fundament voor de verdere uitbouw van onze leidende positie in het kleurenprintsegment.”

Rate this post

Print Friendly