‘s-Hertogenbosch, 1 juli 2014Volgens een nieuw rapport van onderzoeksbureau Quocirca, getiteld ‘Managed Print Services (MPS) Landscape, 2014‘ , heeft Ricoh voor het derde achtereenvolgende jaar de positie als marktleider in Managed Print Services (MPS) verworven. Ricoh heeft in 2013 wereldwijd dubbele groeicijfers behaald door bedrijven te helpen hun resultaten te verbeteren op basis van het digitaliseren van informatie, het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het ontsluiten van informatie. 

Het MPS-aanbod van Ricoh wordt aan klanten geleverd als onderdeel van Ricoh’s MDS-portefeuille. De 30.000 serviceprofessionals van Ricoh over de hele wereld helpen bedrijven in diverse sectoren zoals financiële dienstverlening en de gezondheidszorg om hun gedrukte en elektronische informatie beter te beheren. Managed Document Services van Ricoh helpt klanten bij het beheren van kritieke bedrijfsprocessen, activiteiten en resources. Ze bieden bovendien extra voordelen in de vorm van kostenbeheersing, omzetvergroting en verbetering van de efficiëntie en productiviteit van werknemers.

”Met het aanbod van MPS-services heeft Ricoh ook in 2013 haar klanten geholpen hun bedrijfskritieke activiteiten te stroomlijnen”, aldus Louella Fernandes, Associate Director, Print Services and Solutions, Quocirca Ltd. ”Vanwege de volwassen en gevarieerde MPS-portefeuille die gericht is op transformatie van bedrijfsprocessen, heeft Quocirca Ricoh de beoordeling ‘Very Strong’ toegekend, de hoogst mogelijke waardering in dit rapport.”

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Quocirca beschrijft Ricoh als een organisatie met ”meerdere sterke punten en een mondiale aanwezigheid, die haar inspanningen en investeringen richt op winst in een sterk concurrerende markt.” Het rapport vermeldt verder: ”Ricoh heeft veel pijlen op haar boog met printoplossingen voor bedrijven, automatisering van bedrijfsprocessen en steeds uitgebreidere IT-services.”

Ricoh heeft de afgelopen twaalf maanden verschillende dienstverleners overgenomen, zoals mindSHIFT Technologies Inc., een provider van IT, cloud, datacenters en professionele services, en Aventia, een organisatie voor technologische adviesdiensten. Ricoh deed daarnaast strategische investeringen in Avanti Computer Systems Limited™, een leverancier van informatiesystemen voor afdrukbeheer.

Ricoh is opnieuw gepositioneerd in het kwadrant ‘Leaders’ van Gartners jaarrapport ‘Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide’2, editie 2013. Daarnaast heeft Gartner Ricoh gerangschikt in de top drie van het wereldwijde ‘Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide’ van 2013 vanwege de geschatte, wereldwijde, rechtstreekse MPS-omzet.3 IDC heeft Ricoh ook uitgeroepen tot leider in wereldwijde Managed Print Services in ‘IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2013 Hardcopy Vendor Analysis’.4

Rate this post

Print Friendly