\‘s-Hertogenbosch, 20 juni 2014 – Ricoh Nederland heeft met BravoSolution, leverancier van inkoopmanagementoplossingen, een samenwerkingsverband gesloten. Deze nieuwe samenwerking geeft Ricoh de mogelijkheid om nu ook – naast oplossingen voor purchase-to-pay en e-facturatie – zogenaamde source-to-contract oplossingen zoals spend-, leverancier- en contractmanagement aan te bieden. De oplossingen van BravoSolution zijn schaalbaar en passen goed in het portfolio van Ricoh. Samen met de bestaande dienstverlening en oplossingen van o.a. Basware, Readsoft en Easy in Ricoh’s portfolio, wordt nu het gehele procure-to-pay proces ondersteund. Ricoh is de eerste leverancier in de markt met een dergelijk aanbod.

Inkoopprofessionals staan onder hoge druk om besparingen te realiseren. Daarnaast wordt verwacht dat ze strategische relaties met belangrijke leveranciers opbouwen en beheren en inkoopprocessen snel, zorgvuldig en transparant uitvoeren en vastleggen. Procure-to-pay processen geven zichtbaarheid in en controle over de hele transactiecyclus; van het kiezen van de juiste leveranciers tot het verwerken van een definitieve factuur, met volledig inzicht in de cashflow en de financiële verplichtingen. Dit zorgt voor kortere verwerkingstijden, kostenbesparingen en een verbeterd cashflow- en kapitaalbeheer.

“Met deze samenwerking met BravoSolution zet Ricoh de volgende stap als leverancier van innovatieve diensten en oplossingen voor inkoop en financiën”, zegt Nick Mulder, Business Manager Solutions bij Ricoh. “Door de diensten van BravoSolution met die van ons te combineren, worden we een totaalaanbieder van procure-to-pay oplossingen en kunnen we invulling geven aan de strategische doelstellingen bij onze klanten.”

Ninke Tewarie, Managing Director Benelux bij BravoSolution, voegt toe: “Wij merken in de markt dat er steeds meer vraag is naar diensten waarmee het operationele inkoopproces geoptimaliseerd kan worden. Door controle en inzicht over dit proces te krijgen, is er veel winst te behalen. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze oplossingen bij diverse organisaties, klanten van Ricoh, in te zetten. Voor ons een erg mooie kans en we kijken dan ook uit naar de samenwerking.”

BravoSolution levert software en diensten op het gebied van supply management en ondersteunt hiermee strategische inkoop- en procurement-initiatieven. De oplossingen richten zich op de volledige levenscyclus van een supply managementproces en zijn geschikt voor meerdere sectoren, regio’s en business modellen. Op dit moment maken wereldwijd ruim 50.000 professionals verspreid over zestig landen gebruik van de diensten van BravoSolution. BravoSolution is opgenomen in de top van de Gartner Magic Quadrant for Strategic Sourcing Application Suites.

Rate this post

Print Friendly