Kodak Alaris introduceert vandaag de ScanMate i1150, haar nieuwe dubbelzijdige scanoplossing voor transactie-gebaseerde, zakelijke omgevingen. Kodak Alaris speelt hiermee direct in op de specifieke behoeften van het bedrijfsleven en haar klanten. De ScanMate i1150 is speciaal ontworpen voor klantgerichte dienstverlening, waarbij een medewerker bijvoorbeeld documenten en identiteitskaarten snel en efficiënt moet kunnen scannen om wachttijden te verminderen, zoals in retailomgevingen, bij banken, verzekeraars, zorg- en overheidsinstellingen.

Bij het merendeel van de klanttransacties in deze omgevingen hoeft slechts tien documenten of minder gescand te worden. Kodak Alaris heeft de i1150-scanner daarom voorzien van de speciale ‘transaction mode’, waarmee de scanner 60% in snelheid toeneemt tijdens het scannen van de eerste tien pagina’s: van 25 pagina’s per minuut naar 40 pagina’s per minuut. Daarna hervat de scanner zijn normale snelheid. De snelle scanoplossing (3.000 pagina’s per dag in zwartwit, grijstinten en kleur) voorkomt daarmee dat het scannen een vertragend effect op het bedrijfsproces heeft en zorgt ervoor dat de service en efficiency in organisaties toeneemt.

Wilbert van de Weijer, Western Cluster Manager Document Imaging: “Uit onderzoek van Harvey Spencer Associates is gebleken dat de behoefte aan transactiedigitalisering snel toeneemt– alleen vorig jaar al met 27%. Klantgerichtheid speelt een sleutelrol bij bedrijven die te maken krijgen met complexe regelgeving en desondanks winstgevend willen zijn. Onze nieuwe i1150-scanners stellen medewerkers in staat snel en eenvoudig documenten te scannen, zonder dat ze hun aandacht voor de klant hoeven te verminderen.

Geïntegreerde barcodereader

De nieuwe scanner is in het bijzonder ontworpen voor front office-gebruik en beschikt over een geïntegreerde barcodereader, waarmee negen soorten barcodes kunnen worden afgelezen en documenten met een barcode direct na het scannen opgeslagen en verwerkt kunnen worden. Het is voor het eerst dat Kodak Alaris een barcodereader heeft ingebouwd in haar documentscanner en niet apart bijlevert, hetgeen de gebruiker van de apparatuur geld bespaart.

Gebruiksvriendelijk

De ScanMate i1150 beschikt over een aantal nuttige functies. De eenvoudig aanpasbare kleuren LCD-interface – die werkt op basis van pictogrammen – ondersteunt een snelle identificatie van de gescande beelden en de locatie waar ze heen gestuurd moeten worden. Dankzij de geïntegreerde kaarthouder kunnen documenten van een klein formaat worden gescand. De scanner is uiterst stil, waardoor gesprekken met klanten niet verstoord worden.

Daarnaast is de i1150-scanner voorzien van de Smart Touch-functie, waarmee bedrijfsprocessen gestart kunnen worden en documenten naar diverse vooraf ingestelde locaties gestuurd kunnen worden, zonder dat daarvoor een PC nodig is. De scanner beschikt bovendien over Capture Pro Limited Edition imaging software voor een veelzijdige en eenvoudig te gebruiken batch-scan-oplossing. Met de software beschikken scanners over de mogelijkheid om barcodes te lezen, over drag and drop optische character recognition (OCR) voor betere indexering, full text OCR voor doorzoekbare PDF-documenten, PDF/A-support, batch-scheidingsopties en directe verbinding met Microsoft SharePoint 2013.

Alle huidige scanners van Kodak Alaris, waaronder de i1150, sluiten naadloos aan op de Kodak Asset Management Software en kunnen daardoor eenvoudig op afstand beheerd en onderhouden worden. Bovendien is de scanner uit te breiden met extra accessoires die een grotere veelzijdigheid en gebruikersgemak ondersteunen, zoals de Kodak A3- en A4-formaat flatbeds.

Prijs en beschikbaarheid

De ScanMate i1150 is verkrijgbaar voor € 495,- en wordt geleverd met drie jaar gratis omruilgarantie, waarmee apparatuur binnen vier dagen vervangen wordt. Bedrijven waarvoor het scannen een kritisch onderdeel van het bedrijfsproces is, kunnen de garantie uitbreiden voor € 99,- zodat de apparatuur binnen één dag vervangen wordt. De i1150 is compatible met TWAIN en ISIS-based scantoepassingen en wordt ondersteund door alle huidige desktop- en serverbesturingssystemen van Windows en Linux.

Rate this post

Print Friendly