HP heeft vandaag aangekondigd dat het zijn inkjet-gebaseerde PageWide-technologie gaat opschalen naar grootformaatprinters, waarmee hoogwaardige afdrukken op hogere snelheden en tegen lagere kosten kunnen worden gemaakt.

Deze innovatieve technologie, waarbij meer dan 200.000 spuitmondjes op een stationaire printbalk zijn geplaatst die de volledige breedte van een pagina dekt, stelt gebruikers in staat om snel zowel zwart-wit- als hoogwaardige kleurenprints te produceren, zoals bijvoorbeeld lijntekeningen, plattegronden en posters. HP PageWide-technologie zal ingrijpend effect hebben op de productie printingmarkt, die met een waarde van $1,3 miljard op dit moment wordt gedomineerd door monochrome light-emitting diode (LED) printers.(1)

HP breidt ook zijn bestaande portfolio van grootformaatprinters uit met nieuwe apparaten en software. Deze zijne ontworpen om aan specifieke zakelijke vereisten te voldoen voor productiedrukwerk in grote aantallen. De nieuwe apparaten zijn onder andere:

  • De HP Designjet T3500 Production eMultifunction Printer (eMFP), de meest productieve grootformaat multifunctionele kleurenprinter die in zijn categorie verkrijgbaar is,(2) en ideaal is voor gebruik in grotere ondernemingen.
  • HP Designjet SmartStream, een softwareprogramma dat de complete print-workflow stroomlijnt.

Deze oplossingen kunnen de hoge volumes en diverse printvereisten aan van zeer grote ondernemingen waaronder CRD’s; architectenbureaus, bouwkundige, bouw- en ontwerpbedrijven; organisaties in de publieke sector; bedrijven die snel drukwerk leveren en kleine tot middelgrote reprografiebedrijven.

“Onze klanten zijn continu op zoek naar kosteneffectieve en betrouwbare printtechnologieën die de manier waarop zij werken kunnen verbeteren,” zegt Stephen Nigro, senior vicepresident, Graphics and Inkjet Solutions Business, HP. “De nieuwe grootformaat HP PageWide-technologie zal de drukwerkmarkt verstoren door klanten betaalbare mogelijkheden te bieden voor hoogwaardige afdrukken in grote aantallen. Daarmee transformeert HP een industrie waarin tot nu toe over het algemeen met monochrome printers wordt gewerkt, maar waar nu in kleur kan worden geprint zonder concessies te hoeven doen op de snelheid.”

Pioniers in inkjetprinten: HP toonaangevend met technologische ontwikkelingen
Bij inkjettechnologie is de inkttransport, waarbij de kleurstof naar het oppervlakte van de printer wordt verplaatst, essentieel voor de stabiliteit van de inkt, het druppel-opspuitproces en het algehele printresultaat. De HP PageWide-printkop bevat duizenden identieke druppelgeneratoren die met een uniform volume, snelheid en spuitrichting de inkt aanbrengen voor exacte printresultaten. De technologie reguleert ook de snelheid en penetratie van Originele HP pigment inkt om het droogproces te versnellen en voor de regulatie van de puntgrootte, veervorming en het doorlopen van de kleurstof voor hoogwaardige afdrukken.

Samen met de HP Thermal Inkjet-technologie en HP pigmentinkten zorgt de nieuwe HP PageWide-technologie voor grootformaatprinters voor lagere kosten per pagina en biedt het de flexibiliteit om relatief goedkoop fotopapier te gebruiken voor rijke grafische toepassingen. Bovendien print het PageWide-platform volledige pagina’s in een enkele doorgang voor een snellere doorlooptijd.

Een nieuwe kijk op productiviteit: grootformaat oplossingen die ontworpen zijn voor kwaliteit, volume en snelheid
De compacte 36 inch HP Designjet T3500 Production eMFP vereist geen opwarmtijd en heeft een ultrasnelle processor en een scanner die hoge aantallen kan verwerken en batchscanning, multi-pagina PDF-aanmaak en scan-naar-email mogelijkheden biedt. Het apparaat biedt bovendien low-cost instellingen en operatie zonder toezicht, waarbij monochrome prints voor dezelfde kosten per pagina kunnen worden afgedrukt als bij LED-MFP’s.(3) Voor printopdrachten waar hoge beveiliging essentieel is, is er een harde schijf met versleuteling ingebouwd en biedt het apparaat de mogelijkheid om de schijf veilig te wissen en de toegang van gebruikers tot de printer te reguleren.

De HP Designjet SmartStream-software maakt het printerbeheer efficiënter door de workflow voor veeleisende printomgevingen te stroomlijnen. De software biedt PDF-beheer en accuraat en fout-vrij afdrukken, dankzij de HP Crystal Preview technologie. Bovendien kan de voorbereidingstijd met tot wel 50 procent worden ingekort bij printopdrachten van meerdere pagina’s.(4)

Voor IT-managers heeft HP ook een nieuwe HP Designjet universele printerdriver geïntroduceerd, waarmee gebruikers hun volledige park van HP Designjetprinters via één enkele gestandaardiseerde driver kunnen beheren. Dit bespaart zowel op de tijd als kosten die gepaard gaan met van het testen en het uitrollen – en op het bijwerken van de software van alle HP Designjet printers.

Klanten kunnen hun efficiëntie ook verhogen met optionele hardware-accessoires en softwaretools, zoals de nieuwe HP Designjet HD Pro Scanner, stacker en online-map.

Prijzen en beschikbaarheid
• Grootformaat HP PageWide printers zullen vanaf de tweede helft van 2015 beschikbaar zijn.
• De HP Designjet SmartStream Pre-Flight Manager en Controllers zullen naar verwachting vanaf 30 juni wereldwijd beschikbaar zijn met een catalogusprijs vanaf respectievelijk $1295 en $795.

 

 

Rate this post

Print Friendly