BCT lanceert haar jaarlijkse hoofdrelease 2014 voor Corsa. BCT heeft in de release veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de interface en het gebruiksgemak van MyCorsa NxT, het webbased gebruikersplatform van Corsa. De eindgebruiker staat dus nog centraler in deze versie van het document management systeem. De belangrijkste nieuwe functionaliteiten zijn een verbeterde objectverkenner en Enterprise Search.

De objectverkenner in MyCorsa Nxt heeft een metamorfose ondergaan. De look & feel is verbeterd en gebruikers kunnen nog makkelijker en sneller hun favorieten beheren. De objectverkenner heeft daarnaast als doel om onderlinge relaties tussen de verschillende objecten inzichtelijk te maken, om zodoende overzichtelijk de context weer te geven. Bram Scholten, Business Developer bij BCT: “Gebruikers kunnen veelgebruikte dossiers, cases, organisaties of contactpersonen eenvoudig vastzetten in het menu. Wanneer men een bijvoorbeeld een organisatie aanklikt, is direct te zien welke documenten, dossiers en personen gekoppeld zijn aan de bedrijfsnaam. Zo is snel duidelijk waarom, wanneer en hoe de correspondentie met het betreffende bedrijf heeft plaatsgevonden.”

Enterprise Search

Enterprise Search maakt het mogelijk om documenten te zoeken op dezelfde manier als men een internetzoekmachine gebruikt; één of meerdere zoektermen in de zoekbalk invullen is voldoende. De functie zoekt gelijktijdig in de metadata en de documentinhoud. Daarbij maakt het niet uit of het om een gedigitaliseerd of digitaal opgesteld document gaat. BCT zet met de nieuwe zoekmachine een grote stap om het vinden van documenten en dossiers nog laagdrempeliger en gebruiksvriendelijker te maken.

Releasebeleid

Sinds dit jaar heeft BCT haar releasebeleid aangepast. Waar voorheen drie keer per jaar zogenaamde ontwikkelreleases werden uitgebracht en daarnaast één keer per jaar de ‘long term release’, gaat BCT voor Corsa voortaan alleen nog een jaarlijkse release uitbrengen in mei/juni. Met deze planning kan BCT zich nog beter richten op een optimale uitrol en ondersteuning van de jaarrelease.

Rate this post

Print Friendly