Basware, de toonaangevende leverancier van purchase-to-pay- en e-invoicing-oplossingen, is in het Forrester Research Inc. rapport ‘The Forrester WaveTM: eProcurement Q2 2014’, als leider genoemd. Dit is het resultaat van een veelomvattende evaluatie van purchase-to-pay (P2P)-automatiseringsplatforms.

Forrester identificeerde en evalueerde de elf belangrijkste softwareplatforms door een combinatie van onderzoeken, productdemonstraties, strategische briefings en klantenreferenties. Vervolgens werden 69 evaluatiecriteria tegen de vendors aangehouden waaronder het huidige aanbod, de strategie en de aanwezigheid in de markt.

Het Forrester-rapport omschrijft Basware als de grootste, onafhankelijke leverancier van e-Procurement en de leidende leverancier van P2P-opolossingen met het solide Alusta eProcurement-platform. Verder werd Basware genoemd als een van de vier leveranciers die worden omschreven als gevestigde ePurchasing-specialisten met een breed aanbod en uitgebreide leveranciersnetwerken.

In het rapport wordt Basware erkend voor uitmuntende factuurautomatisering en de mogelijkheid om facturen van verschillende formaten vast te leggen, goed te keuren en te verwerken. Andere sterke kenmerken die door de analisten worden aangehaald, zijn Basware’s innovatieve analyses en de grote actieve leveranciersgemeenschap – beide direct op het Basware Commerce Network en via de interoperabiliteit met meer dan 170 andere netwerken waarmee het qua transactievolume een van de grootste zakelijke netwerken is.

“Factuurautomatisering speelt een belangrijke rol in P2P omdat het tijdverslindende, handmatige processen elimineert, uitgaven in kaart brengt maar ook volledige controle en efficiency genereert. In combinatie met ons open Basware Commerce Network kunnen organisaties het factuurproces zowel in- als extern automatiseren. Op deze manier kunnen zij bijdragen aan de bedrijfsgroei”, zegt Esa Tihilä, CEO van Basware. “We zijn zeer blij met deze leiderschapspositie binnen factuurverwerking, die een integraal onderdeel uitmaakt van P2P- en eProcurement-oplossingen en bedrijven helpt bij het optimaal benutten van het bedrijfspotentieel.”

Voor een exemplaar van het meest recente Forrester-verslag, bekijk www.basware.com/knowledge-center/research-forrester-wave-eprocurement.

Rate this post

Print Friendly