Den Bosch, 19 mei 2014 – Canon Europe, marktleider in imaging-solutions, lanceert de Océ VarioStream 4000: één van de meest veelzijdige printsystemen op dit moment. De Océ VarioStream 4000 is een op toner gebaseerde zwart-wit simplex/duplex rotatie-oplossing die datacentra, ’grafische bedrijven en commerciële printomgevingen met middelhoge tot zeer hoge printvolumes meer flexibiliteit biedt.

De nieuwste aanwinst in het VarioStream-aanbod van Canon kan eenvoudig worden geconfigureerd voor verschillende toepassingen. Het printsysteem is inzetbaar als kosteneffectieve hoog-volume productiepers, als geavanceerde printer voor Graphic Arts-toepassingen en als systeem geschikt Magnetic Ink Character Recognition. Met snelheden tussen 180 en 1.200 ppm en A4 simplex en duplex printen in de two-up modus is de rotatieve VarioStream uiterst geschikt voor transactionele, transpromo- en direct mail-toepassingen.

Door in een nieuw concept zowel bestaande industriële standaarden als nieuwe technologie te combineren, biedt de VarioStream 4000 een uiterst hoge flexibiliteit. De VarioStream 4000 is te configureren als simplex of duplex printsysteem en uitgevoerd met een reeks bewezen Océ-technologieën. Hierdoor is de printer in staat bij elk type opdracht uitzonderlijke prestaties te garanderen. Het Océ Quick Change Developer Station laat de operator snel schakelen tussen applicaties. Océ Enhanced Print Quality – een innovatieve toneroverdrachtstechnologie – zorgt met hoge snelheid voor hoogwaardige graphics op een breed scala substraten, waaronder pinless en pinfeed papier.

De automatische detectie en omschakeling van resoluties ondersteunt 240, 300 en 600 dpi datastromen (inclusief gemengde resoluties) en helpt operators tussen printopdrachten te schakelen. De pers kan ook worden uitgerust met een interne stapelaar voor de verwerking van papier en formulieren – met of zonder pingaten – afkomstig van stapels of rollen.

De Océ VarioStream 4000 is uitgevoerd met de laatste, uiterst krachtige SRA controller-technologie. Dit stelt gebruikers in staat de printer naast andere Canon rotatieve printsystemen in hun productielijnen te integreren. Zelfs printopdrachten die gewoonlijk op een digitale kleurenpers worden uitgevoerd, zijn nu zonder prepress aanpassingen met de VarioStream 4000 te printen. De printer kan ook worden gebruikt voor proofing of als back-up voor Canon’s hoogwaardige inkjet-printers. De geavanceerde grafische gebruikersinterface biedt eenvoudige, intuïtieve bedieningsmogelijkheden. Ook is sprake van minimale insteltijden voor een hogere beschikbaarheid, efficiency en sterk verbeterde overall productiviteit. Ondersteuning van interchange set IS/3 is standaard om zo de operationele efficiency te verhogen en een hoger niveau aan interoperabiliteit tussen AFP-producten te bieden.

“Voor alle productieomgevingen geldt dat bedrijven op zoek zijn naar mogelijkheden om processen te stroomlijnen, kosten te besparen en de productie zo efficiënt mogelijk uit te voeren”, zegt Peter Wolff, Director van de Commercial Printing Group van Canon Europe. “De ontwikkeling van de Océ VarioStream 4000 heeft geresulteerd in een uiterst productieve, multifunctionele printer die deze doelstellingen waarmaakt. De Océ VarioStream 4000 is ontworpen voor in-house datacentra en commerciële printomgevingen die verschillende printtoepassingen door één systeem willen laten uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk hun aanbod voor klanten te vergroten en hoge printvolumes snel en kosteneffectief te produceren.”

Rate this post

Print Friendly