Den Bosch, 19 mei 2014 – Als illustratie van haar ambitie print service providers (PSP’s) te voorzien van innovatieve technologie die aansluit bij hun behoeften, lanceert Canon Europe de imagePRESS C800-serie, een nieuwe serie kleurenprinters ontwikkeld voor productieomgevingen. Deze serie bestaat uit twee modellen – de 70 ppm imagePRESS C700 en 80 ppm imagePRESS C800 – die zijn uitgerust met de laatste technologie en verbeterde functionaliteiten van de imagePRESS C7011VP(S), het vlaggenschip uit het Canon-assortiment. Hierdoor laten C700 en C800 uitzonderlijke prestaties zien in termen van printkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid voor zowel commerciële als in-house printomgevingen.

imagePRESS C800 is in het Canon-portfolio van digitale kleurenprinters gepositioneerd tussen imageRUNNER ADVANCE C9000 en imagePRESS C6011(S). De imagePRESS C800-serie produceert een uitstekende beeldkwaliteit die op het terrein van productiviteit toonaangevend is in de markt. Deze hoogwaardige printers bieden bovendien de mogelijkheid innovatieve toepassingen voor uiteenlopende media te creëren, zoals zwaar gecoat materiaal en enveloppen. De imagePRESS C700 en C800 kunnen vrijwel alles aan: van kleine oplages tot complexe printopdrachten met variabele data voor gepersonaliseerde printcommunicatie.

Door de volgende nieuwe en bewezen technologieën is de printkwaliteit van de imagePRESS C800-serie uitzonderlijk hoog:

  • Canon’s nieuw ontwikkelde Consistently Vivid (CV) toner levert een hogere afdrukkwaliteit in combinatie met zeer hoge snelheden van maximaal 80 ppm. Daarnaast zorgt het voor meer consistente en scherpe kleuren binnen een breed scala aan media, zoals reliëf- en ruw papier voor customized en premium toepassingen.
  • Compact Registration Technology (CRT) waarborgt toonaangevende resultaten, ongeacht de hoeveelheid prints.
  • De Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL) laserunit met 32 laserstralen en meervoudige belichting zorgt voor een uiterst hoge resolutie van 2.400 x 2.400 dpi en een zeer hoge productiviteit. Door deze technologie kunnen operators kiezen uit een selectie van zeer veelzijdige rasterpatronen.
  • De Auto Correct Colour Tone (ACCT) voor multi-dimensionele gemengde kleurkalibratie en de vernieuwde Auto Gradation Adjustment (AGA) – een gebruiksvriendelijk kleurkalibratie-tool – stelt gebruikers in staat minder tijd te besteden aan kalibreren. De kleurcorrectie waarborgt consistente beelden en printtoepassingen.

Het geavanceerde Advanced Twin Belt Fusing-systeem maakt hoge productiesnelheden tot 80 ipm mogelijk op uiteenlopende media en presteert tot 220 g/m2 op maximale snelheid. De uitzonderlijke productiesnelheden zijn mogelijk door geavanceerde technologie voor inductief verwarmen en koelen. Hierdoor zijn de printers in staat de temperatuur aan te passen om ook bij taken met mixed printmedia een hoge productiviteit te bereiken. De imagePRESS C800-serie kan daarnaast met nauwkeurige beeldregistratie dubbelzijdig printen op printmedia van maximaal 300 g/m2. Dit stelt PSP’s in staat zonder handmatige interventies complexe taken uit te voeren. De Elastic Intermediate Transfer Belt in de imagePRESS C800-serie zorgt voor een meer efficiënte toneroverdracht, ook op gestructureerd of gerecycled papier. De imagePRESS C800/C700 beschikt over een multi-drawer paper deck met verbeterde luchtseparatietechnologie en optimale roldruk die veel media kan verwerken en dubbele invoer voorkomt, zelfs van gecoate materialen. Hiermee verhogen deze modellen naast de efficiency ook de productiviteit.

De imagePRESS C800-serie heeft drie workflows die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van in-house of Graphic Art-printomgevingen. Dit zijn de Canon imagePRESS Printer Kit B1 – voor de eenvoudige, snelle productie van hoogwaardige prints – de PRISMAsync iPR C800-serie A1– voor de centrale aansturing van de volledige productie-workflow op basis van een intuïtieve bediening en een efficiënte taakverdeling – en de imagePRESS Server F200 en imagePRESS Server G100: twee digitale front ends (DFE’s), ontwikkeld door EFI™, marktleider in print controllers. Dit zijn de eerste front ends die zijn gebaseerd op EFI’s nieuwe Fiery FS150 Pro- (F200) en FS150- (G100) platforms. Beide DFE’s bieden een snellere verwerking, een uitstekende beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke, geautomatiseerde workflows.

“Met de introductie van de nieuwe imagePRESS C800-serie breiden we ons aanbod van ons portfolio kleurenprinters. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte aan een productieprinter die een uitzonderlijke kwaliteit, zeer goede prestaties en een zeer flexibele toepasbaarheid voor klanten die niet over de volumes beschikken die noodzakelijk zijn voor de imagePRESS C7011-serie”, zegt Mark Lawn, Marketing Director voor Europa en het Verenigd Koninkrijk, Professional Print Solutions van Canon Europe. “De imagePRESS C800-serie is gebaseerd op krachtige en innovatieve technologie die de hoogste kwaliteit, productiviteit en betrouwbaarheid combineren met flexibele opties voor nabewerking. Hiermee voldoen beide modellen aan de eisen van in-house en commerciële printomgevingen. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het sterke merk imagePRESS en de uitzonderlijke kenmerken van deze serie een uiterst aantrekkelijke marktpropositie bieden.”

Rate this post

Print Friendly