Den Bosch, 15 mei 2014 – Canon biedt gratis firmware upgrades[i] aan voor zeven i-SENSYS All-in-One laserprinters en een PIXMA All-in-One inkjetprinter die een Mopria™-certificering hebben. Hierdoor is het mogelijk eenvoudig vanaf mobiele apparaten te printen. Deze upgrade stelt Canon-apparatuur in staat automatisch een WiFi-signaal te detecteren van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten met een Mopria™-certificering. Door de gevonden en op het scherm getoonde printer te selecteren, kunnen gebruikers documenten printen vanaf hun mobiele apparaten.

Tot de Canon All-in-One printers met Mopria™-certificering voor het kantoor aan huis en kleine tot middelgrote ondernemingen behoren de i-SENSYS MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn (geïntroduceerd in mei 2013), de MF6180dw en de MF6140dn (beide geïntroduceerd in maart 2014). Ook de Canon PIXMA MG7150 All-in-One inkjetprinter voor thuis (geïntroduceerd in september 2013) zal de firmware upgrade krijgen. Voor mobiel printen was tot nu toe de installatie nodig van toepassingen die door printerproducenten waren ontwikkeld. Vanaf nu kunnen gebruikers overal en op elk moment gemakkelijk draadloos printen vanaf mobiele apparaten: thuis, op kantoor en onderweg. In de toekomst wordt het aantal Mopria™-gecertificeerde printers uitgebreid.

Als medeoprichter van de Mopria Alliance is Canon één van de eerste ondernemingen die zijn gestart met de ontwikkeling van Mopria™-gecertificeerde producten. Canon blijft zich inzetten om het printen zo gemakkelijk mogelijk te maken en gebruikers steeds meer producten met Mopria™-certificering te bieden

Rate this post

Print Friendly