‘s-Hertogenbosch, 22 april 2014 – Canon Europe, marktleider in imaging-oplossingen, breidt haar assortiment grootformaat printers uit met nieuwe imagePROGRAF-systemen, waarvan een aantal beschikt over optionele MFP-mogelijkheden. Na de introductie eerder dit jaar van twee 6-kleuren SE-modellen, vult Canon haar aanbod aan met 5-kleuren modellen die mogelijkheden bieden voor nieuwe toepassingen. Variërend van high-end CAD-ontwerpen en technische tekeningen tot full colour 3D-rendering voor AEC en het in-house printen van posters.

De reeks van zeven modellen bestaat uit twee 5-kleuren 610 mm (24”) printers– de imagePROGRAF iPF680/iPF685

– twee 5-kleuren 914 mm (36”) printers – de imagePROGRAF iPF780/iPF785 – en twee nieuwe MFP-oplossingen – de imagePROGRAF iPF780 MFP en iPF785 MFP. In navolging van het succes van Canon’s 5-kleuren MFP-oplossingen is de nieuwe 6-kleuren iPF8400SE-printer met pigmentinkt nu ook verkrijgbaar als MFP. Dankzij de pigmentinkt zorgt deze printer voor resultaten die langer meegaan en veel duurzamer zijn.

Hogere productiviteit tegen lagere kosten

De imagePROGRAF iPF680/iPF685 en iPF780/iPF785 zijn ontwikkeld voor een snelle productie van hoogwaardige technische documenten in CAD- (Computer-Aided Design), AEC- (Architecture, Engineering and Construction) en GIS- (Geographical Information System) omgevingen. Een reeks nieuwe kenmerken zorgt dat deze printers een hogere productiviteit en lagere operationele kosten hebben. Alle modellen hebben een hoge printsnelheid, waarbij de iPF680/685 in staat is in 25 seconden een A1 te printen en de iPF780/785 een A0 in 41 seconden produceert. De interne harde schijf in de iPF685/iPF785 heeft een capaciteit van 320 GB en biedt meer opslagruimte voor printopdrachten. Voor elke inktkleur hebben gebruikers de keuze uit de standaard 130 ml. inkttank of een grotere inkttank met een capaciteit van 300 ml. Deze laatste hoeft minder vaak te worden vervangen. Dit maakt continu printen mogelijk en ook de Total Cost of Ownership valt lager uit, omdat de kosten per milliliter inkt lager zijn. Bij de nieuwe modellen is het ruimtebesparende ontwerp gehandhaafd. Hierdoor is het mogelijk alle activiteiten vanaf de voorzijde van de printer uit te voeren. Ook kan de printer met de achterzijde tegen een wand worden geplaatst. Met de mogelijkheid van ‘hot swap’ zijn de inkttanks te vervangen zonder de printer te stoppen.

Met de introductie van een nieuwe magenta inkt is de printkwaliteit verder verbeterd. De magenta inkt vergroot het kleurenspectrum en produceert heldere rode teksten en lijnen in CAD-tekeningen, bouwkundige impressies, posters en POS-displays.

Met nieuwe versies van haar succesvolle workflow-software speelt Canon in op de behoeften van verschillende gebruikers. Direct Print & Share – dat gebruikers in staat stelt samen te werken en via de cloud te printen – is verkrijgbaar als versie 2.0. Deze versie ondersteunt een groot aantal cloud providers en maakt het printen van HPGL/2-bestanden mogelijk. Een nieuwe ‘Shortcut’-printfunctie stelt gebruikers in staat te printen zonder bestanden te openen. Door bestanden naar een ‘Shortcut’ te slepen, worden deze automatisch geprint met vooraf geconfigureerde instellingen. Deze functie past in omgevingen waar automatisering en gecentraliseerd toezicht op printopdrachten belangrijk is. Bovendien is de functie tijdbesparend en biedt het de mogelijkheid meerdere bestandstypen als batch te printen.

PosterArtist en PosterArtist Lite zijn nu verkrijgbaar als v2.5 en bieden volledige integratie met Direct Print & Share. Dit stelt gebruikers in staat posters op te slaan en te delen in de cloud. De software biedt nog meer voordelen, zoals aan de hand van eenvoudige stappen hoogwaardige posters maken en deze vervolgens delen met andere leden van een ontwerpteam. Vanaf augustus 2014 is in de Apple App Store een app verkrijgbaar waarmee vanaf een iPad kan worden geprint op de nieuwe Canon imagePROGRAF 5-kleuren-modellen.

Extra scan-mogelijkheden

Naast verbeteringen aan de print engines zijn de scan-mogelijkheden van de Canon imagePROGRAF MFP-oplossingen uitgebreid. Een nieuwe versie 3.5 van de SmartWorks-software verbetert de technische mogelijkheden. De maximale scan-lengte is vergroot tot 15 meter – uiterst geschikt voor het digitaliseren van grote tekeningen bij energiebedrijven en planologische afdelingen van de overheid. De optionele SmartWorks v3.5 ‘Plus’ ondersteunt de razendsnelle productie van PDF-bestanden die uit meerdere pagina’s bestaan, PDF/A-scans en RGB-kleurcorrectie in de ‘Voorbeeld’-modus. Hiermee kan worden voldaan aan voorwaarden bij grote engineeringsprojecten en eisen van overheidsinstellingen.

“In de CAD-, GIS- en AEC-markt is sprake van een grote vraag naar technische tekeningen in kleur en een verschuiving van gecentraliseerd printen naar gedistribueerd printen op verschillende locaties”, zegt Yuichi Miyano, directeur van de Wide Format Group van Canon Europe. “In de postermarkt doet zich een vergelijkbare ontwikkeling voor. Het streven naar een efficiëntere inzet van middelen en kortere levertijden leidt tot een toename van intern geproduceerde communicatieuitingen. Met de nieuwe imagePROGRAF-modellen speelt Canon in op de eisen van gebruikers – deze printers bieden naast een hogere productiviteit en printkwaliteit ook meer bedieningsgemak.”

Rate this post

Print Friendly