Docufiller heeft recent een beeldbankmodule op de markt gebracht. Deze innovatieve uitbreiding maakt Docufiller een complete speler op de markt van opmaak- en huisstijlapplicaties. Een gebruiker van Docufiller kan nu niet alleen zelf PDF’s en HTML-mailings maken, maar ook heel eenvoudig zelf beelden bewerken. En dat alles met Brainport-technologie.

Docufiller is een ontwikkelaar en aanbieder van een online opmaak- en huisstijlprogramma onder dezelfde naam. Eenvoud en kostenbesparingen zijn de voornaamste troeven. Met Docufiller maakt een gebruiker zonder grafische en/of technische kennis zelf communicatiemiddelen in de huisstijl van de organisatie, zoals advertenties, e-mailings, nieuwsbrieven, Facebook-banners en brochures. Consistent in de grafische identiteit en met een perfecte lay-out als eindresultaat. Docufiller is geheel met Brainport-technologie ontwikkeld en gaat als enige applicatie in deze wereld om Adobe InDesign heen.

Met de nieuwe beeldbankmodule ervaart een gebruiker nog meer gemak, eenvoud en uitbreiding in gebruik bij het maken van communicatiemiddelen. Hij kan nu ook uiterst eenvoudig zelf beelden bewerken als basis voor digitale en printoutput. De beeldbank ondersteunt ruim 30 soorten bestandsformaten. Beelden zijn gemakkelijk te voorzien van metadata. Dat maakt het zoeken van beelden of data heel eenvoudig. Enkele andere functionaliteiten van de beeldbank zijn: vast ingestelde beelduitsneden maken voor Facebook-banners of andere specifieke formaten, roteren en spiegelen van beelden, opslaan van bestandsformaten zoals filmpjes en Office-documenten en beelden direct downloaden of verzenden naar derden.

Unieke drie-eenheid

Om Docufiller zo eenvoudig mogelijk te houden, bestaan er modules met extra functionaliteit. Naast de uitgebreide basisapplicatie om zelf communicatiemiddelen te maken in (certified) PDF- en JPEG-formaat, bestaat er ook een mailmodule om zelf professionele e-mailings (HTML) te maken en te versturen. De recent uitgebrachte beeldbankmodule is een goede functionele aanvulling op het al bestaande pakket. Geen enkele aanbieder op de markt van opmaak- en huisstijlapplicaties biedt zo’n compleet programma aan. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd en bieden een hogere meerwaarde dan de delen afzonderlijk. Docufiller geeft ook een duw om het Enterprise Information Management van een organisatie op orde te krijgen.

Voordelen

Docufiller is gebaseerd op cloud-technologie. Voordeel is dat de klanten van Docufiller zelf niet hoeven te investeren in complexe infrastructuren en werkplekonafhankelijk kunnen werken. Met Docufiller bespaart een klant ook op DTP-uren en dus op kosten. In tegenstelling tot veel andere applicaties, zijn bij Docufiller de communicatiemix en de niet-grafische gebruiker centraal gesteld. En niet het ICT-proces. Een ander voordeel is dat een gebruiker geen grafische kennis of opleiding nodig heeft om professionele communicatiemiddelen te maken.

Docufiller

Docufiller is in 2010 op de markt gebracht. De techniek is geheel binnen de Brainport-regio ontwikkeld bij Docufiller en twee ontwikkelpartners. De toekomst van communicatie in de cloud en de overtuiging een veel eenvoudigere interface te ontwikkelen dan vanuit Adobe InDesign waren twee belangrijke ontwikkeloverwegingen. Docufiller wordt op nationale schaal uitgerold, en er zijn internationale ambities.

Rate this post

Print Friendly