Op 16 april viert Nou&Off – het in Arnhem gevestigde bedrijf dat is gespecialiseerd in de ondersteuning van open source office-software – haar tiende verjaardag met de officiële opening van het LibreOffice-trainingcenter. Nou&Off begon in 2004 met OpenOffice-ondersteuning. Later kwam daar ook ondersteuning voor LibreOffice bij, de versie die tegenwoordig het populairst is bij bedrijven, instellingen en consumenten.

LibreOffice en OpenOffice zijn open source programma’s die gratis en legaal mogen worden gebruikt, zonder te moeten betalen voor licenties. Open source software wordt steeds meer gebruikt. Het wordt ook aangeduid als ‘vrije software’ omdat het gebruikers veel meer controle geeft over eigen processen en gegevens.

Nou&Off heeft zich gespecialiseerd in de open source-pakketten die worden gebruikt als hoogwaardig alternatief voor Microsoft Office, dus voor onder andere tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties. De zakelijke ondersteuning die daarbij wordt geboden bestaat uit het begeleiden van migraties, en zaken als trainingen voor gebruikers en uitbreidingen aan de software.

Met het 10 jarig bestaan van Nou&Off, wordt officieel het LibreOffice-trainingcenter geopend. Dit centrum, aan het Willemsplein in Arnhem, biedt opleidingen aan voor wie zich wil bekwamen in het goed werken met LibreOffice of OpenOffice.

Door de focus op open source office software, wordt een kwaliteit en diepgang geboden, die niet wordt gehaald door algemene office-trainingen. De trainingen in het centrum bieden ook andere mogelijkheden dan de migratie-trainingen, die door Nou&Off in company worden verzorgd.

Naast de feestelijke opening van het LibreOffice-trainingcenter op 16 april, zal later dit voorjaar een mini-symposium worden georganiseerd rond het gebruiken van open source office-software in Nederlandse gemeenten, instellingen en bedrijven.

 

Rate this post

Print Friendly