Amsterdam, 9 april 2014 – Konica Minolta, de grootste deelnemer op Ipex 2014, heeft naar verwachting 3,5 miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnengehaald tijdens het evenement.

Eén van de trekpleisters op de stand van 1.200 vierkante meter was de KM-1, de B2+ UV kleureninkjet vellendrukpers, die drie keer per dag werd gedemonstreerd. De KM-1 wordt geleverd in 2015 en is speciaal ontwikkeld voor kleine gepersonaliseerde oplagen, korte deadlines en variabele datatoepassingen. De demonstraties waren met name interessant voor commerciële drukkers, maar ook voor verpakkings- en vouwkartondrukkers.

Daarnaast toonde Konica Minolta op Ipex voor het eerst de bizhub PRESS C70RLC, die met een snelheid tot 18 meter per minuut van rol naar rol kan printen. Hiermee liet Konica Minolta zien het portfolio continu uit te breiden met toepassingen voor commerciële productie, verpakkingen, groot formaat, etiketten en foto. Daarnaast was er op de stand een veelvoud aan oplossingen te zien voor automatisering van workflows, pre-press, nabewerking en cross media.

Ruud van Soest, Marketing Manager bij Konica Minolta zegt: “Ipex heeft aan al onze verwachtingen voldaan. We kregen zeshonderd leads per dag, hebben meer dan veertig intentieverklaringen ontvangen en diverse systemen verkocht. Gebaseerd op onze eerdere ervaringen gaan we er vanuit dat Ipex ons zo’n 3,5 miljoen euro aan nieuwe opdrachten oplevert.”

Hij vervolgt: “Onze experts hebben veel gesprekken gehad met bezoekers over de nieuwe mogelijkheden voor printleveranciers om hun omzet te optimaliseren met gebruik van de laatste applicaties. De digitalisering zet door en we zijn trots dat we koploper zijn op het gebied van digitale media. Momenteel wordt printen nog steeds gezien als een krachtig medium en belangrijk aspect in de communicatiemix.”

 

Rate this post

Print Friendly