Meerssen / Oslo, 11 april 2014 — I.R.I.S. heeft, samen met partner HP, eind maart in Oslo het WorkSite Customer Forum gehouden. Maar liefst 25 klanten waren aanwezig , ruim 75% van de klanten was hiermee vertegenwoordigd. Het evenement werd gehouden in het indrukwekkende nieuwe kantoor van Deloitte.

In de opzet van een roundtable presentatie is de aanwezige klanten en prospects inzicht geboden in de actuele stand van zaken met betrekking tot HP’s WorkSite en de specifieke kennis zoals die door I.R.I.S. wordt ingebracht voor de professional services sector, waaronder de advocatuur en accountancy. Onderwerpen die de revue passeerden waren: ’best practices’ rondom samenvoegingen van organisaties, upgrades naar WorkSite 9 maar ook de roadmap van HP en nieuwe I.R.I.S. producten zoals de Mini Portal, Security Console en de Reporting Tool kwamen uitgebreid aan bod.

Strengere richtlijnen voor beveiliging op documenten

Toegankelijkheid en beveiliging van documenten is voor Noorse advocaten- en accountancykantoren van essentieel belang. Noorwegen loopt qua wet- en regelgeving voorop als het om beveiliging en autorisatie van documenten gaat.

Peter van Dam, Operations Manager I.R.I.S. Nordics: “Bij de initiële implementaties van WorkSite was het destijds gebruikelijk om te kiezen voor een redelijk “open” security structuur. Onder invloed van de nieuwe security richtlijnen dient dit omgezet te worden naar een meer “gesloten” structuur. Normaliter is dit een ingrijpende implementatie. Onze klanten waren dan ook enthousiast over de tooling – zoals de Security Console en de Security Changer – die wij in een vroeg stadium hebben ontwikkeld. Hierdoor blijft de impact tot een minimum beperkt en kunnen klanten ook in de toekomst flexibeler inspelen op ad hoc gewenste aanpassingen.”

Rapportages uit WorkSite

Een andere ontwikkeling waar de klanten zeer enthousiast over zijn, is de I.R.I.S. Reporting Tool.

Door Deloitte – die de tool intensief inzet – is een presentatie gegeven. De I.R.I.S. Reporting Tool zorgt ervoor dat informatie uit WorkSite wordt opgehaald, gefilterd, gesorteerd en geëxporteerd wordt op basis van vooraf gedefinieerde en continu bijgewerkte gegevens. Het genereert daarmee actuele en interpreteerbare gegevens die perfect bruikbaar voor management rapportagedoeleinden zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos: voorbeelden zijn HR, Knowledge Management en document retrieval maar ook zaken als ‘oneigenlijk gebruik’, ondersteuning van audits en het meten van de gebruikersadoptie bij nieuwe klanten.

HP Roadmap

Stephen Murphy, Director – Sales, ECM at HP, gaf een update over de ontwikkelingen bij HP op het gebied van ECM- oplossingen. Met name onderwerpen als Cloud, Hosting, Mobility, Collaboration, Knowledge Management en Enterprise Search wekten veel interesse en sloten naadloos aan bij de uitdagingen van de aanwezig kantoren.

Jeroen den Exter, directeur Operations van I.R.I.S. Nederland BV, kijkt met genoegen terug op het evenement. “Het is prettig te constateren dat deze roundtable sessies veel interesse hebben en dat de usergroup bij onze Noorse klanten ook daadwerkelijk invulling geeft aan onze doelstelling: voortdurend anticiperen en aansluiten op de ontwikkelingen bij onze klanten.”

 

Rate this post

Print Friendly