In de nieuwste versie van de Decos applicatie zit geen printknop meer. Decos werkt geheel papierloos en vervult een voortrekkersrol op het gebied van volledig digitaal werken. Zo hoopt Decos andere organisaties te inspireren ook die stap te zetten naar een duurzame bedrijfsvoering, met minder afvalproductie en minder CO2-uitstoot. Om dit kracht bij te zetten heeft Decos nu in haar software de printknop verwijderd.

“Overzichten, registraties, zaken en acties vanuit het zaaksysteem Decos D5 kunnen digitaal doorgestuurd, bekeken en gemaild worden. Dit maakt printen dus geheel overbodig,” aldus David Bronsveld, productmanager Decos D5. “Ook het lezen van documenten hoeft niet meer op papier. Onze tablet versie maakt het mogelijk om alle documenten direct op je tablet te kunnen bekijken, op iOS, op Android en ook op Windows 8.1. Voor de vergaderstukken heeft Decos zelfs een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om stukken offline mee te nemen op je iPad.”

Kees Essaadi, productmanager KCS, vult aan: “In het KCS van Decos wordt allang niet meer geprint. Het is volledig overbodig om terugbelnotities op een blaadje te schrijven en bij iemand op zijn bureau te leggen, laat staan dit vanuit de applicatie te printen en door de bode naar de juiste afdeling te laten brengen. Alle gegevens in het KCS worden live opgehaald uit diverse bronnen. Klanten die aan de balie staan van het gemeentehuis moeten hun emailadres achterlaten en krijgen geen printjes meer mee, met daarop de gewenste informatie.”

“Ook het printen van binnengekomen e-mails en web formulieren wordt afgeraden,” zegt René Wanders, productmanager integraties. “Met de koppelingen die Decos levert rondom web formulieren en omgevingsloket is het mogelijk om de inkomende berichten automatisch digitaal te verwerken in Decos D5 en is een tussenstap van uitprinten en weer opnieuw inscannen niet meer nodig. Met de standaard StUF-stekkers die Decos D5 biedt is het daarnaast ook mogelijk om digitaal zaken en documenten uit te wisselen met andere applicaties.”

Overheden willen in 2017 volledig digitaal werken, maar Decos is er van overtuigd dat dit veel eerder gerealiseerd kan worden. Decos werkt zelf al jaren compleet papierloos en wil nu ook haar klanten ontmoedigen te printen. Het verwijderen van de printknop is hierin een belangrijke stap. Wilt u zelf ook met eigen ogen zien dat printen niet meer nodig is? Kom dan naar de Overheid en ICT beurs op 9 & 10 april en ervaar het papierloos werken met Decos.

 

Rate this post

Print Friendly