Amsterdam, 26 maart 2014 – Vogelaar Verzenders BV, verzender van poststukken, mailings en pakketten, geeft op 28 maart tijdens Ipex in Londen een masterclass ‘Better Margins’. Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op een nieuwe manier van het opzetten van doelgerichte marketingcampagnes door het gebruik van variable data printing (VDP)-technieken. Het bedrijf heeft dit initiatief geïntroduceerd door gebruik te maken van de VDP-oplossing van Konica Minolta om printproductieprocessen te stroomlijnen en nieuwe systemen met persoonlijke klantdata te introduceren.

Tijdens de masterclass op Ipex zal Mark Bonenkamp, Managing Director bij Vogelaar Verzenders BV, ingaan op hoe dit nieuwe initiatief succesvol is geweest bij een grote retailklant. Voor deze klant heeft Vogelaar Verzenders op maat gemaakte aanbiedingen geprint op een lidmaatschapskaart van de shopper. Bonenkamp: “De kosten van deze aanpak waren vier keer zo hoog als voorheen, maar de responscijfers gingen omhoog met vijftien procent. Dit betekende 200.000 euro meer omzet voor elk van de tachtig verschillende winkels van deze retailklant. Dankzij dit soort creatieve diensten kan data zinvoller worden ingezet.”

Konica Minolta heeft VDP bij Vogelaar Verzenders mogelijk gemaakt met de PrintShop Mail tool. Het bedrijf heeft software ontwikkeld om databestanden te valideren en af te stemmen op de gepersonaliseerde oplossing. “Sinds de implementatie van Konica Minolta’s VDP-oplossing is onze winst gestegen”, aldus Bonenkamp. “Niet alleen bij ons, maar ook bij onze klanten. Ongeveer 97 procent van onze mailstukken zijn nu gepersonaliseerd. We vertellen onze klanten regelmatig dat hoe meer zij focussen op de klantbehoefte, hoe effectiever mailstukken zijn.”

 

Rate this post

Print Friendly