Capelle aan den IJssel, 17 maart 2014 – Veenman, specialist op het gebied van Integrated Document Management (geïntegreerd documentbeheer), ondersteunt Team Brunel in de Volvo Ocean Race met print- en scanfaciliteiten en de bijbehorende service en supplies.

Veenman en Sailing Holland, een samenwerkingsverband van enkele bekende Nederlandse zeilers, zijn overeengekomen dat Veenman een bijdrage levert aan het enige Nederlandse team in de Volvo Ocean Race. Voor Veenman is dit de eerste keer dat het op deze manier zijn naam verbindt aan deze beroemde zeilrace.

‘Wij zijn erg blij dat wij het professionele team met toppers uit de zeilsport kunnen steunen. Voor hen was het een droom om een boot aan de start te krijgen in de Volvo Ocean Race, en gelukkig is dit nu realiteit. Ik kijk zelf als fervent zeilfan enorm uit naar de race. Wat een opvallende verbetering is in deze editie, is dat elk team in hetzelfde type boot zal varen, de speciaal ontworpen Volvo Ocean Race 65. Er is dus geen sprake meer van voordeel voor één van de boten, ze zijn allemaal uitgerust met precies dezelfde technologie. Het team met de beste zeilers zal het verschil gaan maken, en de race wordt daardoor extra spannend’, zegt Dirk Olivier, Algemeen Directeur Veenman.

Het bedrijf zal Team Brunel ondersteunen met print- en scanfaciliteiten en de bijbehorende service en supplies, waardoor het team zowel in de voorbereidingsfase als gedurende de race rondom de wereld de facilitaire inrichting optimaal op orde heeft.

Volvo Ocean Race 2014-2015

De Volvo Ocean Race startte in 1973 als de Whitbread Round the World Race. De start van de race is op 4 oktober 2014 in Alicante, Spanje waarna de deelnemers na negen etappes en vier oceanen finishen op 27 juni 2015 in Gothenburg, Zweden. De negenkoppige bemanningen hebben dan een afstand van 40.000 zeemijlen (72.000 km) afgelegd onder veeleisende omstandigheden.

Team Brunel bestaat onder meer uit de Nederlandse zeiltalenten Bouwe Bekking en Gerd-Jan Poortman. Op dit moment traint het team vanuit hun trainingsbasis in Lanzarote.

Hier zijn de ontwikkelingen van het team op de voet te volgen.

 

Rate this post

Print Friendly