Amstelveen, 20 maart 2014 — HP kondigt de eerste printers aan met near-field communications (NFC)(1) touch-to-authenticate(2) solution voor enterprise klanten. Werknemers kunnen hun identiteit verifiëren bij de printer met een eenvoudige aanraking van hun Android smartphone of tablet als deze is voorzien van NFC-technologie. De mogelijkheid geldt voor HP Enterprise LaserJet printers of MFP’s.

HP kondigt ook nieuwe HP LaserJet devices aan: de HP Color LaserJet Enterprise MFP M680-serie en de HP Color LaserJet Enterprise M651 serie. Beide maken gebruik van de revolutionaire NFC touch-to-authenticate en NFC touch-to-print(2) mogelijkheden. Deze nieuwe technologieën verbeteren bovendien de beveiligingsmogelijkheden voor mobiel printen(3) aanzienlijk.

“Doordat het gebruik van mobiele apparaten op kantoor voortdurend toeneemt, maken steeds meer bedrijven zich zorgen over veilig printen”, zegt Pradeep Jotwani, senior vice president, LaserJet en Enterprise Solutions, HP. “HP focust met de introductie van de nieuwe LaserJet printers wederom op de beveiligingsbehoeften van enterprise klanten, dankzij de innovatieve touch-to-authenticate technologie. Door de authenticatie van gebruikers van de printer eenvoudiger te maken, kunnen IT-managers hun printers en MFP’s beter beveiligen. Met de nieuwe technologie kan dat zonder dat het verificatieproces ingewikkelder wordt gemaakt.”

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe printers zijn naar verwachting medio april beschikbaar in Nederland. De HP Color LaserJet Enterprise M651-serie is beschikbaar vanaf een adviesverkoopprijs van € 999,-. De MFP’s van de HP Color LaserJet Enterprise M680-serie zijn verkrijgbaar vanaf € 2.399,-. Genoemde prijzen zijn ex BTW.

Rate this post

Print Friendly